שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: בת 5 נשלטת עי חברה לגן

בת 5 נשלטת עי חברה לגן לפני 9 שנים 2 חודשים #1

שלום,
ילדתי בגן חובה והיא מספרת על חברה טובה שתוך כדי סיפוריה נראה כי היא נשלטת על ידה.
לדוג' אם החברה מסכימה אז אפשר לשתות מים תוך כדי משחק. והיא קובעת באילו משחקים לשחק. כל הזמן ביתי רוצה להזמין את החברה הנ"ל לבית. הבנתי שהיא אומרת לה לבקש ממני להזמין אותה....
בתחילה הייתי מתחמקת לביתי מכל מיני סיבות. אחכ הייתי מסבירה לה שאולי כדאי להזמין חברות אחרות..
איני יודעת מה עוד לעשות... :(
אשמח לעיצה טובה.
תודה מראש.
יש להתחבר כדי להגיב.

בת 5 נשלטת עי חברה לגן לפני 9 שנים 2 חודשים #2

שלום לך,

ככל שילדים הולכים וגדלים, כך גם היחסים החברתיים הולכים ונעשים מורכבים יותר. אצל ילדים צעירים יותר מבתך היחסים פשוטים יותר, למשל "אני רוצה לשחק איתו או אני לא רוצה", "נחמד לי איתו או לא נחמד". אבל החל מגילאי הגנים הבוגרים הדברים מתחילים להיות מסובכים יותר. וזה בדיוק מה שחווה בתך – היא רוצה לשחק עם אותה הילדה, אבל בו זמנית יש גם רגעים שלא נעימים לה איתה. או שאולי לעיתים היא לא רוצה לשחק איתה, אך לא יודעת כיצד לומר לא.

לכן, מאחר והדברים לא עומדים להשתנות, ואף להיפך – יהיו מורכבים יותר, אני מציעה שתדברי עם בתך באופן כנה. כאשר את מתחמקת מלהזמין את החברה, את עושה זאת כדי לשמור על בתך ממפגש שעשוי להיות לה לא נעים, או שהיא לא בחרה בו, אבל היא לא תלמד מכך כיצד להתנהל בעצמה מול אותה החברה. לעומת זאת, אם תאמרי לה – "אני יודעת שהחברה מאד רוצה שתזמיני אותה, אבל חשוב לי לשמוע מה גם את רוצה – האם את באמת רוצה שאני אזמין אותה?", אז היא תתחיל ללמוד מכך משהו לגבי עצמה.

מה שאני מנסה לומר הוא שתפקידנו כהורים הוא לא רק לגונן על ילדנו, אלא לסייע להם להתמודד בכוחות עצמם בהדרגה. לכן חשוב שתעזרי לה להבין שחשוב לבדוק מה הרצון שלה, דרך כך שתזכירי לה את זה ותבדקי איתה. אפשר למשל לשאול אותה – איך את מרגישה כשהחברה אומרת לך שמותר לשתות מים רק אם היא מסכימה? ומה את עושה אם את צמאה בכל זאת? וכן לדבר איתה באופן גלוי על כך שחשוב לראות מה הרצון של החברות, אבל חשוב לא פחות לראות מה היא רוצה, ומה נעים לה ומה לא נעים. זהו מסר חשוב לגבי יחסים חברתיים.

אני מניחה שככל שתדברו על כך, היא תפנים זאת בהדרגה, ותוכל לאט לאט להתנהג עם אותה החברה באופן שלוקח בחשבון גם את עצמה. כמובן שכל התנסות שכזו מלמדת ובונה יכולת התמודדות טובה יותר גם להמשך.

דבר אחרון, כדאי לעדכן גם את הגננת – כדי שהיא תהיה ערה למצבים כאלה, ושתוכל גם היא לסייע לבתך ולתווך כאשר צריך.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.

בת 5 נשלטת עי חברה לגן לפני 9 שנים 2 חודשים #3

רוב תודות.
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.081 seconds