שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: דיכאון

דיכאון לפני 8 שנים 11 חודשים #1

היי עינת,
אני מבקשת לדעת מה אני יכולה לעשות אם המצב בבית לא נעים כלל, ההורים בהרגשה לא נעימה ובדיכאון הם רבים ללא הפסקה, אבא בדיכאון והילדים שוקעים בזה יחד עם ההורים הוא מסרב ללכת לפסיכולוג או טיפול זוגי.
יש להתחבר כדי להגיב.

דיכאון לפני 8 שנים 11 חודשים #2

שלום לך

טוב היה אם הייתי יודעת מי את – האם את אחד מהילדים, האם את קרובת משפחה, האם את אשת מקצוע? שכן התשובה שלי אלייך גם תלויה במי שאת בתוך המשפחה או עבור המשפחה, שכן זה משפיע על מה שאת יכולה לעשות.

זה מאד מתסכל כאשר יש מצב בו ישנה מצוקה בתוך המשפחה, אך ההורים אינם יכולים לקחת אחריות על מצבם ומתוך כך על מצב המשפחה, ולפנות לטיפול עבורם או עבור המשפחה כולה. גם הרבה פעמים קשה לילדים עצמם להראות את זה להורים, ולשכנע אותם לגשת לטיפול כדי ליצור שינוי.

לצערנו פעמים רבות שינוי קורה רק כאשר אחד הילדים נמצא במצוקה ברורה (דיכאון, בעיות התנהגות, הרטבה) ואז דרך זה ההורים מסוגלים להבין שיש צורך בהתערבות טיפולית. אולם גם אז לרוב יש צורך בכך שמישהו חיצוני יעזור להם לראות זאת.

לכן נראה לי שטוב היה לו יכול היה להיות מעורב איש מקצוע כלשהו. כמו גננת, מורה, עו"ס או יועצת בבית הספר, אשר יוכלו לעזור להורים להבין את המצוקה של הילדים, ומתוך כך לעורר בהם את ההבנה ואת הצורך לגשת לטיפול. חשוב גם לסייע להם למצוא את הכתובת המתאימה אליה הם יכולים לפנות.

עינת
עריכה אחרונה: לפני 8 שנים 11 חודשים מאת עינת רדאי.
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.083 seconds