שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: חרדות במבחנים

חרדות במבחנים לפני 8 שנים 11 חודשים #1

היי, ייצא לי לקרוא כרגע את מה שכתבת בנושא חרדות במבחנים... ואני רוצה שתייעצי לי. כל פעם שיש לי מבחן במתמטיקה או באנגלית אני מרגישה לחץ בגוף לחץ שאי אפשר להסביר אותו. כאבי בטן חזקים בומים במוח. עד שלוקח לי איזה 15 דקות להירגע ולנשום עמוק ולהתחיל את המבחן ועדיין הדאגה הזאת שאני לא אצליח נמצאת אצלי במהלך כל המבחן אני למדתי שבוע למבחן במתמטיקה וויתרתי על הכל פשוט על כל יציאה שהייתה הייתי חוזרת מהבית ספר לא אוכלת אפילו יישר עולה להתחיל לתרגל היה לילה שלפני המבחן שנשארתי ערה כל הלילה כדי לזכור את הדברים בעלפה פשוט הזוי הלחץ הזה שיש לי בגוף הבעיה שזה בלתי נשלט כי בשני המבחנים האחרונים שהיו לי במתמטיקנ נכשלתי אז כבר היתה ידיעה בראש שלי שאני בטוח הולכת להיכשל שוב ושוב לאכזב אותי ואת הההורים שלי וכן זה הוריד אותי ממש. אני מרגישה שזה הורס אותי פשוט כל פעם שיש מבחן במתמטיקה אני מההתחלה מרימה ידיים ובכל זאת לומדת. תמיד אחרי שאני יוצאת ממבחן במתמטיקה ישלי תחושה שאני עשיתי הכל לא נכון. אני רוצה יותר להאמין בעצמי וביכולות שלי אני כן יודעת שאני מסוגלת אבל את זה הפה אומר והגוף דוחק.
יש להתחבר כדי להגיב.

חרדות במבחנים לפני 8 שנים 11 חודשים #2

שלום לך,

אני יכולה לתאר לעצמי שזה מאד מתסכל. את לומדת היטב למבחנים, אבל בפנים התחושה היא מאד לא בטוחה, והלחץ פוגע בביצוע של המבחן.

יש לזה שם – חרדות בחינות. יתכן שהיא עולה דווקא במקצועות האלה מאחר והם חשובים לך באופן מיוחד. או אולי כי הם קשים יותר או משאירים אותך בתחושה פחות בטוחה.

לכן הדבר הראשון שאני מציעה הוא לחשוב על החשיבות של המבחנים האלה עבורך. מדוע זה כך? מה מיוחד במקצועות האלה? והאם באמת ההורים שלך יתאכזבו ממך? הרבה פעמים הציפיות שלנו וההנחות שיש לנו לגבי דברים, מייצרות בנו מתח. אולי בירור של הנושא הזה עם עצמך, יעזור לך לראות את זה גם באופן אחר, פחות נוקשה.

ובאותו הקשר, נסי להציב לעצמך מטרה אחרת למבחנים במתמטיקה ואנגלית. למרות שהשנה ככל הנראה כבר לא יהיו יותר... למשל להחליט שהמטרה שלך במבחן הקרוב היא רק לעבור את המבחן בציון עובר, או רק לקבל 70. הרבה פעמים הפחתת הציפיות גם מפחיתה את המתח, ואז דווקא מצליחים מעבר לציפיות.

דבר אחר, בהקשר ללמידה – נראה שמתוך הלחץ התחושה היא שאת צריכה ללמוד כמה שיותר. הרבה פעמים זה לא נחוץ ואף מגביר את החרדה. לכן אני מציעה לך להגדיר לעצמך בתקופות מבחנים שעות למידה סבירות, לא מעט מדי אך גם לא כמה שיותר... תופתעי לגלות שמעבר לכמות שעות למידה מסוימת, כבר אין לשעות הנוספות תרומה נוספת. ובעיקר, אל תלמדי בלילה שלפני. בדרך כלל בלילה שלפני המתח כל כך גדול, שהלמידה הזו היא אינה אפקטיבית.

אני גם מציעה שכאשר המבחן מתחיל וכאשר הלחץ עולה, קחי לעצמך 10 דקות להירגע, לנשום עמוק, ולהזכיר לעצמך שלמדת היטב ושאת יודעת את החומר. התחילי לפתור את המבחן מהשאלות הקלות שאת יודעת, הרבה פעמים זה נותן ביטחון להמשך המבחן.
את גם יכולה לפנות למורה בשנה הבאה, להסביר לה (אפשר גם בעזרת ההורים) על חרדת המבחנים, ולבקש ממנה בשביל התרגול וצבירת הביטחון, להמשיך לפתור את המבחן בכיתה נפרדת, אחרי שהבחינה של כל הכיתה מסתיימת. כך לאט לאט תחושי שוב בטוחה ביכולותייך.

במידה והמתח לא פוחת, אני מציעה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי, כדי לקבל עזרה נוספת וכלים נוספים להתמודדות. אולי אפשר יהיה לקבל מעט מזה גם במסגרת בית הספר.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.086 seconds