שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: הפרעת קשב וריכוז

הפרעת קשב וריכוז לפני 8 שנים 10 חודשים #1

• א
  • א's Avatar
אני בת 30. ויש לי כמה קשיים שכנראה מראים על הפרעת קשב וריכוז.
אני שוכחת המון. לא שמה לב (רק לאחר מעשה). קורה לי הרבה שעולה לי רעיון /יוזמה, דבר ראשון בודקת איך לבצע אותו, ורק אחרי המעשה אני מתחילה לחשוב אם אני רוצה בכלל לעשות אותו/זה נכון וראוי וכו' ואז מתחרטת. ולכן זה הוליד קושי חמור בקבלת החלטות. אני מרבה מאוד לחלום ומנסה לברוח מהמחשבות ומהרגשות ע"י שינה /קריאת ספר/חלומות. חייבת כל הזמן לגוון ולכן אני מחליפה בדירות עבודה / חברות וכו'.
הקשיים מפריעים לי מאוד מאוד. גם בעבודה וגם בבית.
פניתי לנוירולוג מומחה אבל הוא אומר שאין לי כרגע אפשרות אפילו לא לעבור אבחון כיון שאני בהריון, ולכן אצטרך לחכות עד אחרי ההנקה...
מאוד מאוד קשה לי לחכות כ"כ הרבה זמן ללא טיפול ואני מרגישה שהמצב מחמיר מיום ליום.
האם יש אפשרות לטפל משהוא? לעזור לזה?
האם הטיפול בנוירופידבק יעזור כאן?
יש להתחבר כדי להגיב.

הפרעת קשב וריכוז לפני 8 שנים 10 חודשים #2

שלום,

אני מניחה שהסיבה שבגללה הנוירולוג לא ערך אבחון, היא שלעיתים חוזרים על האבחון הממוחשב גם עם תרופה, כדי לראות את השפעתה. וכאשר אישה בהריון זה לא אפשרי. כמו כן בהריון ישנה עייפות רבה, אשר יכולה אף היא להשפיע על העייפות ועל מידת התפקוד.

בכל מקרה, גם אם היה נעשה אבחון, עדיין לא מומלץ לקחת ריטלין בעת ההריון או ההנקה. למיטב ידיעתי הנושא לא נחקר מספיק, ולכן מאחר ואין ממצאים חד משמעיים בנושא, ההעדפה היא להימנע מטיפול תרופתי בשלבים אלה.

אינני מכירה מספיק את הנושא של נוירופידבק, כך שאינני יודעת להמליץ לך בנושא. כדאי שתנסי לברר עם מי שעורך זאת, כדי להבין את התרומה האפשרית של שיטה זו.

אפשרות נוספת הינה טיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה בנושא של הפרעות קשב וריכוז. ניתן יהיה יחד בטיפול להבין יותר לעומק את הקשיים ואת המקומות בהם הם באים לידי ביטוי. ומתוך כך ללמוד אסטרטגיות שונות אשר עוזרות עם ההתארגנות בזמן ובמרחב, ולהגברת תשומת הלב למה שנכון עבורך.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.107 seconds