שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: חוסר ריכוז בזמן בחינה באוניברסיטה

חוסר ריכוז בזמן בחינה באוניברסיטה לפני 8 שנים 10 חודשים #1

שלום רב
אני מתכוננת היטב לכל בחינה ושולטת טוב בחומר אך בכל בחינה חוזרת אותה התנהלות
אני מתחילה לדלג משאלה לשאלה. אולי את זאת אפתור, מתחילה לקרוא ולתכנן ושוב מתלבטת אולי אנסה אחרת ומתחילה שאלה אחרת חושבת עליה עוצרת ושוב חוזר חלילה ואוי ..... השעון זז ....נלחצת עוד יותר
וככה מבזבזת הרבה זמן ולא עוברת את הבחינה. מה עושים ?
יש להתחבר כדי להגיב.

חוסר ריכוז בזמן בחינה באוניברסיטה לפני 8 שנים 9 חודשים #2

שלום לך,

אני יכולה לתאר לעצמי שזה מאד מתסכל שכך מתרחש במבחן, לאחר שלמדת היטב. כלומר שקיים פער בין מידת השליטה שלך בחומר לבין ההישגים במבחן.

חשוב להבין האם המעבר בין שאלות הוא מאחר ואת לא יודעת את התשובה, או מאחר וישנה חרדה מסוימת סביב בחירת השאלות הנכונות שכדאי לענות עליהן. במידה וזה המצב, ונראה שההתלבטות לא נובעת מסיבות שקשורות לידיעת החומר, אלא לחרדה מסוימת וקושי בקבלת החלטות, וחשוב להתמודד עם נושא זה.

כך, במידה ועדיין נמשכת תקופת המבחנים, הייתי רוצה להציע לך כדרך התמודדות, להחליט שאת פשוט עונה על כל שאלה שהתחלת, גם אם נראה לך במחשבה שניה שעדיף היה לענות על שאלה אחרת. תהיה בכך חשיפה חשובה למצב שבו את פשוט עומדת מאחורי החלטה ראשונה שלך, ולא משנה אותה, מאחר והניסיון מראה שבסופו של דבר זה פוגע בך.

כמו כן, במידה והקושי הוא רגשי ולא לימודי, הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שמתמקד בחרדת בחינות. דרך הטיפול ניתן יהיה לזהות את הדפוס הקיים במבחנים ואת התפיסה שעומדת מאחוריו, ולתרגל דרכי התמודדות שיאפשרו לשנות את הדפוס הזה.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.090 seconds