שלום לך,
אני מתנצלת על התשובה המאוחרת. אולי בינתיים הפחד אפילו חלף... כי דרכם של פחדים בקרב ילדים היא שהם חולפים לבסוף לאחר זמן מה, גם אם נראה שהם עיקשים ושיהיו כאן לנצח. חשוב לזכור את זה, זה נותן כוח להורים בהתמודדות עם מה שמרגיש ארוך ובלתי נגמר.
נראה שהיית מאד יצירתית, ושניסית לסייע לבתך בכל דרך- להילחם באריה, להתחבר אליו, לדמיין מיהו ומה הוא מרגיש, לצייר אריה, בובות אריה ועוד. אלה באמת הדברים שהייתי מציעה בכולם יש כניסה לעולם הדמיון וניסיון ליצור תחושה של שליטה וכוח מול מה הדבר שמעורר פחד.
אבל לאחר שכל אלה לא הצליחו, הייתי מנסה דרך אחת והיא לתת כמה שפחות מקום ובמה לאריה, כדי לאפשר לו פשוט לחזור חזרה למקום ממנו הוא בא... מסיבה זו, אם בתך מבקשת כרגע לישון עם אור דלוק, אני מציעה לאפשר לה את זה (או שאולי אפשר לחשוב על עוד מנורות במסדרון שיהיו דלוקות ויכניסו אור לחדר עצמו, אבל גם אם המנורה בחדר תדלק זה בסדר גמור). המטרה המרכזית עכשיו היא לשחרר את האריה, שהוא אולי דרכה לומר שהיא מפחדת מהחושך, או ממשהו אחר אשר מטריד אותה. ובעצם המטרה היא להשיב את הביטחון אשר אבד לה מאיזו סיבה. כל עוד תמצא הדרך לעשות זאת באופן שהיא עצמאית ומסוגלת להתמודד, זה מצוין. גם אם זה כרוך באור דלוק.
אם האריה בכל זאת עולה מדי פעם, אפשר פשוט לומר שאת יודעת שהיא חוששת עכשיו, אבל שהפחד יעבור בסוף. ושאת יודעת שבעוד כמה זמן היא תרגיש שוב פעם בטוחה וחזקה ותוכל לישון בקלות. כלומר הייתי מחזקת את האמונה ביכולת ההתמודדות שלה.
בהמשך, לאחר שהיא כבר תשכח מהאריה, אפשר לצמצם בהדרגה את הדברים שנעזרתם בהם כעת. לדוגמא, אפשר אחרי תקופה ארוכה בה האריה כבר לא מוזכר, להציע לה לישון עם מנורת לילה ולא עם אור דלוק.
עינת