שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: אנורקסיה

אנורקסיה לפני 8 שנים 11 חודשים #1

היי, אני מפחד. אני לא רוצה לחשוף את השם שלי אז לצורך העניין קוראים לי דני.

אני נער בן 15 ששוקל 59.5 ק״ג. אני מטר 185, והאמת היא אפילו שכולם צוחקים עליי שאני רזה מידי, ואני פשוט מרגיש שמן. זה לא כיף לקום בבוקר ללכת מול המראה להסתכל ולראות שומנים בצדדים, לראות יריכיים שמנות ובטן צמיגית. כולם אומרים לי שאני נורא רזה אבל זה בגלל שאני מפחד להראות עד כמה שמן אני באמת ליד אנשים אז בדרך כלל אני מכניס את הבטן בים או סתם מסתיר את השומנים שלי בכל מיני דרכים.

אני לא חושב שאני אנורקס כי אני מכיר את עצמי ואני תמיד לוקח את עצמי בידיים כמו שצריך. אני תלמיד מצטיין עם ממוצע של 99- הבן עם הממוצע הכי גבוה בשכבה. ספורטאי טוב מאוד ובנאדם שמח בדרך כלל.

אז השאלה שלי היא, ובבקשה תענו בכנות כי זה חשוב לי.... יש לי אנורקסיה? הBMI שלי תקין, ואני במשקל יחסית בסדר ואין בעיות, אבל השאלה שלי היא אם אני צריך באמת להרזות קצת ולסמוך על עצמי או לא?

תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

אנורקסיה לפני 8 שנים 11 חודשים #2

שלום לך,

נשמע שאתה מאד מתוסכל מהמראה שלך ומהמשקל שלך, ועסוק בזה הרבה. כתבת בסוף שאתה חושב שהכל בסדר, אבל נראה שאתה גם מבין מהתגובות של הסביבה שיש אחרים שחושבים אחרת ממך. ומתוך כך אני יכולה להבין את השאלה ששאלת בסוף - האם יש לך בעיה כלשהי, או לא.

לא ניתן לאבחן מרחוק, צריך להכיר אותך יותר לעומק כדי להבין במדויק עם מה אתה מתמודד וכדי לתת אבחנה. עם זאת, אני כן אתייחס למה שכן עלה מתוך הדברים שלך.

הפרעת אכילה היא מצב שבו יש דפוס חריג של אכילה, ושל יחס לאכילה. היא מתאפיינת בכמה דברים:

בשינוי התנהגותי – למשל אכילה מצומצמת ביחס לאחרים, ושינוי במשקל. בתוך כך גם BMI נמוך.

שינוי חשיבתי – למשל להביט במראה ולחשוב שאתה שמן, בעוד שכולם סביבך חושבים שאתה רזה. כלומר פער בין איך שאתה רואה את עצמך לבין איך שאחרים. ובנוסף גם עיסוק רק במחשבה לגבי מראה הגוף, המשקל והאכילה.

שינוי רגשי – פחד מלעלות במשקל.

הדברים שתיארת עונים על הדברים האלה – BMI נמוך, עיסוק רב במראה הגוף, ופער בין איך שאתה רואה וחווה את עצמך לבין איך שאחרים. כך שבהחלט יתכן שישנה הפרעת אכילה.

אני מציעה שתשתף את הוריך בתחושותיך, כדי שהם יוכלו לסייע לך להתמודד עם תחושות אלה. חשוב לדוגמא לפנות לרופא המשפחה, כדי שהוא יוכל להתייחס למצב התזונתי. זה חשוב מאד בגיל ההתבגרות, תקופה שבה הגוף גדל ומתפתח. בנוסף, במידה ואתה רואה שתחושות אלה נמשכות לאורך זמן, ושאתה עדיין מתוסכל ממראה הגוף או יורד במשקל, חשוב גם לפנות לטיפול רגשי, שיוכל לעזור לך להתמודד עם התסכול והחששות שקשורים לנושא זה.

במידה וקשה לך לפנות להוריך, אני מציעה שתפנה ליועצת בית הספר או המחנכת, או כל דמות אחרת שאתה סומך עליה ומרגיש בנוח לפנות אליה.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.089 seconds