שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: ילד בן 9 פוחד מגנבים

ילד בן 9 פוחד מגנבים לפני 9 שנים 10 חודשים #1

שלום לך עינת ותודה מראש.
יונתן בני בכורי בתקופה האחרונה החל להתלונן שוב ושוב על פחד מגנבים שמגיע עם רדת החשיכה.
בכל לילה הוא מגיע לישון במיטתנו ואינו מוכן לישון בחדרו לצרות שאחיו בן ה-8 ישן לידו.
בכל ערב יש הקדמה לעניין, הוא עולה למיטה ומתחיל לקום בכל חמש דקות בטענה שאינו מצליח לישון ופחד מאוד.

אני בהריון וסובלת מאוד בלילות גם ככה, מצד שני איני יכולה להניח לו לישון בפחד.
ניסיתי לחשוב האם משהו חדש קרה וגרם לו לחשש הזה אבל שום דבר לא עולה במוחי.

אשמח מאוד לעצמך.
תודה:)
יש להתחבר כדי להגיב.

ילד בן 9 פוחד מגנבים לפני 9 שנים 10 חודשים #2

שלום לך,

פחד מגנבים הוא פחד רווח, וילדים רבים חווים זאת בשלב כזה או אחר. לעיתים הגורם לכך הוא ישיר, כמו סרט שבו יש גנבים או גורם מפחיד אחר שנכנס הביתה, ולפעמים הגורם הוא עקיף.

הייתי מציעה ראשית לשוחח עם יונתן, שכן הוא בגיל שכבר ניתן יותר להשתמש במילים. לשאול ממה בדיוק הוא מפחד, לבדוק אם ראה סרט או שמע על משהו שקשור. בהתאם לכך אפשר לבדוק האם זה באמת משהו שיכול להתרחש גם בבית שלכם. כמו כן אפשר להסביר לו לגבי כל מה שקיים בבית שעוזר להקשות על גנבים מלהיכנס, כמו סורגים אם יש, דלת עם מנעול מיוחד, וכן כמובן אתם שנמצאים ואחראים על ילדכם גם בלילה.

שנית, בתקופה זו שיונתן חושש לישון לבד, הוא זקוק להרגעה ולתמיכה שלכם בלילה, כדי לרכוש מחדש את הביטחון לעשות זאת לבדו. לכן, למרות הקושי הרב שבכך, אני מציעה כן לאפשר לו את התמיכה שלכם בשלב זה. עם זאת אני מציעה לא לאפשר לו לישון במיטה שלכם, אלא שאת או בעלך תלכו איתו לחדרו, ותשבו ליד מיטתו. הדבר חשוב כדי שיוכל שוב לחוש בטוח בחדרו, ועל מנת שלא יחוש שהוא מוגן רק כאשר הוא צמוד אליכם בחדרכם. בשלב הבא אפשר בהדרגה לצמצם את הנוכחות שלכם. למשל רק לעמוד בפתח החדר ולא ממש לידו, או לצאת לדקה בהסכמתו ולחזור שוב לאחר מכן, או להרגיע מספר דקות ואז ללכת וכד'. עד אשר יחוש שוב בטוח לישון בחדרו.

הזכרתי שיכולים להיות גם גורמים עקיפים לפחד. גורם עקיף שכזה עשוי להיות גם הריון. כלומר, במידה ויונתן חווה את ההריון כדבר שעשוי להכניס משהו לא ברור לבית, שישנה את המוכר והבטוח בבית. בהחלט יתכן שזו גם לא הסיבה, אבל הייתי מציעה לשוחח איתו על ההריון, ולראות מה הוא מרגיש סביב ההצטרפות הצפויה של תינוק או תינוקת לבית. עצם השיחה על כך עשויה להיות מאד משמעותית.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.089 seconds