שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחד ילדים בלילה משריפות

פחד ילדים בלילה משריפות לפני 9 שנים 7 חודשים #1

בוקר טוב
הבת שלי בת 11
לאחרונה מאד מפחדת לישון בלילה
לאחר שיחות רבות איתה במהלך היום הבנתי ממנה שמפחדת משריפות.
היתה עדה לאשה במצוקה שצרחה הצילו כי הבית עלה בלהבות ולא היה לה דרך לצאת החוצה.
מה עושים?
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד ילדים בלילה משריפות לפני 9 שנים 7 חודשים #2

שלום לך
,
ראשית אני רוצה לחזק את השיחה עם בתך, את הניסיון להבין מה הדבר שמטריד אותה. באופן דומה הייתי מבררת איתה כמה שיותר פרטים לגבי מה שארע – היכן היתה, מה ראתה, על מנת שתוכל לשתף באופן מירבי בדבר משמעותי שקרה לה, שעד כה שמרה בתוכה.

חשוב גם להבין עד כמה הדבר מטריד אותה היום מעבר לשנת הלילה. האם יש לה מחשבות על כך גם לאורך היום, ואם כן עד כמה זה מטריד אותה גם לאורך היום. כמו כן האם היא חולמת על כך בלילה, או האם עולות בה תמונות בזיכרון ממה שראתה לאורך היום. בנוסף, האם יש פחדים נוספים או דברים נוספים שהיא נמנעת מהם. המטרה של כך היא להבין עד כמה האירוע שאליו היתה חשופה, השפיע עליה.

במידה ותגלו שהיא מאד מוטרדת מכך, הייתי מציעה להפנות אותה לטיפול אשר יסייע לה להתמודד עם המחשבות והזכרונות שנותרו בה. עם זאת, במידה והמצוקה היא מעטה, ומתבטאת בעיקר בפחדים כאשר היא הולכת לישון, ניתן להמתין ולראות האם היא מצליחה בכל זאת להתמודד עם הפחד שעלה בה. שכן זה בהחלט טבעי להישאר מפוחדת מסכנה שהיא נחשפה אליה.

לגבי השינה, הייתי מציעה שני דברים:
ראשית, להסביר לבתכם יותר לגבי האופן שבו עשויה להיווצר שריפה, מתוך מטרה להראות לה שאתם כהורים דואגים לכך שהבית שלכם כן יהיה בטיחותי, ושאתם מקפידים לעשות את כל מה שנדרש כדי שדבר כזה לא יקרה. אפשר להסתובב עם בתכם בבית ולהצביע על הדברים הבטיחותיים שאתם עושים על מנת למנוע שריפות. לדוגמא סגירת ברז גז בלילה, או הימנעות מלחבר לחשמל בלילה מכשירים שהם בעיתיים כמו תנורי חימום קטנים. הדבר יסייע לה להרגיש שניתן לקחת אחריות לגבי הנושא הזה, ושניתן לצמצמם עד מאד את הסיכון משריפה. כך זה ישיב תחושת שליטה ויצמצם את תחושת חוסר האונים שהיא נמצאת בה.

שנית, כדי לסייע לה להירגע, אתם יכולים להיות לצדה בזמן שהיא הולכת לישון. אפשר ממש לשבת ליד מיטתה וללט ולהזכיר שוב שהכל בסדר, או שאפשר להיכנס לחדר מדי פעם כאשר היא הולכת לישון ולראות אם היא זקוקה לכם. עשו זאת בדרך שאתם יודעים שטובה לה ונכונה לכם, אך הדבר החשוב הוא שבתכם לא תישאר עם פחדיה לבד כאשר היא הולכת לישון. שכן כרגע היא מתקשה להכיל אותם ולהרגיע את עצמה וזקוקה לתמיכתם.

לרוב פחדים חולפים מעצמם לאחר זמן מסוים (כמה שבועות לכל היותר). עם זאת במידה והפחד ימשיך ללוות אותה ולעורר בה מצוקה גם לאחר מכן, אני מציעה לפנות לפסיכולוגית ילדים על מנת לסייע לה לשוב ולרכוש את הביטחון שהתערער לאחר מה שנחשפה אליו.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.094 seconds