שלום רב, אני בן 47, נשוי+3 (אחד אוטיסט). יש לי מספר בעיות שבגינם כבר הלכתי לפסיכולוג אבל הטיפול לא נמשך הרבה- לדעתי בגלל חוסר התאמה (הלכתי כבר לשני פסיכולוגים).
אני באופי שלי די מגביל את עצמי לסביבת החדר שלי. מרגיש מאוד מצומצם מבחינה חברתית מלבד אשתי.
לפני ארבע שנים בערך התחילו לי סימפטומים של כאבי בטן, גזים, התכווצויות בבטן בבוקר, שלשולים בבוקר. לאחר חצי שנה בערך זה התחלף בסימפטומים עצביים- תחושת שריפה בכפות רגליים, ידיים, עקצוצים, הרדמויות של כפות רגליים. זה עבר ושוב חזרו, כבר 3 שנים, תסמיני המעי הרגיש (כפי שהוגדר). עשיתי את הבדיקות הנחוצות מלבד בדיקה של המעי הדק שסיכוי נמוך שגורם את הבעיות, כמו כן 4 גסטרואנטרולוגים קבעו מיד שמדובר במעי רגיש.
אני לא ממש יודע איך אני יוצא מהמצב הזה- כל חיי הקשר שלי בין הגוף לנפש היה חזק, מתבטא בתופעות גופניות שלא קשורות לנפש. הגוף מפריע. זה מניע אותי עוד יותר להסתגר.
כפי שכתבתי, קשה לי למצוא פסיכולוג מתאים (אני גר באיזור חיפה)- הייתי אצל אחד שהקשיב והתחיל טיפול בחשיפה אבל לא התחברתי איתו, הוא היה מרוחק. היה עוד אחד שבכלל היה אסון. כל טיפול כזה עולה לא מעט כסף (אני לא רוצה ללכת לקופת חולים לטיפול כי זה נשאר בתיק). לאחרונה התחילו גם תופעות של חרדה, פתאום דפיקות לב חזקות, דופק מהיר, חוסר יציבות שכזו, ניתוק שכזה, נמשך כמה שעות.
איך אני מתמודד עם המצב ואיך אני מצליח למצוא פסיכולוג שאכן יעזור לי (אם את מכירה בחיפה מישהו שיכול לטפל בתחום הזה, אני אשמח).