שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: אני מרגישה לפעמים פגיעה בבית

אני מרגישה לפעמים פגיעה בבית לפני 9 שנים 3 חודשים #1

אני בת 16 ואני כרגע גרה לבד עם ההורים שלי והכלבה שלנו .
לפני שאח שלי עזב את הבית אבא שלי היה לעיתים היה כועס ועצבני בגלל שאנחנו בית דתי ואח שלי לא ואני גם כבר לא כול כך (גם אמא שלי) (יכול להיות שיש עוד סיבות אבל אני לא יודעת) אבל היה לי למי ללכת כמו אח שלי ועכשיו שהוא עזב אבא שלי הרבה יותר עצבני והדבר היחיד ששומר עלי זה הכלבה שלנו ולפעמים מרביץ (אבל לא ברמה של מכה אבל זה לא נעים גם שזה קצת ובקטנה) ולפעמים גם אמא שלי מצטרפת עליו בכעס ואני בוכה הרבה בזמן האחרון בגלל זה ואני לא רוצה לישון בבית אבל אין לי איפה לישון גם בגלל הלימודים וכבר חשבתי על ללכת לפסיכולוג כדי לתקן את המצב כי אני לא רוצה להיות הזאת שההורים שלה לא בסדר (אף אחד לא יודע על זה שום דבר והכול נראה רגיל לגמרי) אבל אני לא יודעת איך להגיד להם או מה לעשות בכלל, אם יש צורך ללכת וגם לא בטוחה שנוכל במקרה והם יגדו שכן (והם כנראה יגידו שלא) להרשות את זה לעצמנו.
מה לעשות ? איך להתחיל ?
עריכה אחרונה: לפני 9 שנים 3 חודשים מאת עדי.
יש להתחבר כדי להגיב.

אני מרגישה לפעמים פגיעה בבית לפני 9 שנים 3 חודשים #2

התלבטתי הרבה זמן עם לעשות עם זה משהו או לפנות למישהו ואמרתי שבפעם הבאה שיהיה משהו אני אפנה וקרה כבר הרבה דברים ועבר רק חודש והיום קרה עוד משהו והחלטתי לפנות בינתיים לפה ,לראות אולי קצה חוט ..כי אני לא רוצה שזה יהיה צלקת כזאת
תודה מראש
יש להתחבר כדי להגיב.

אני מרגישה לפעמים פגיעה בבית לפני 9 שנים 3 חודשים #3

שלום לך,

נשמע מתוך הדברים שלך שאת מתמודדת עם תחושות מאד לא פשוטות בבית, כך שהמחשבה לחפש איש מקצוע אותו תוכלי לשתף בתחושות שלך היא חשובה. נראה שלפני שאחיך עזב את הבית הוא יכול היה להיות שותף לתחושות, אך כרגע האפשרות הזו פחות זמינה לך, כך שגם תחושת הבדידות מכבידה.

במידה ותוכלי לשתף את ההורים שלך ברצון לפנות לטיפול, זו תהיה הדרך הטובה ביותר. גם בהיבט החוקי – ישנם מעט מאד מקומות אליהם ניתן לפנות לטיפול ללא ידיעת ההורים. כלומר, מתחת לגיל 18 לרוב יש צורך בהסכמת ההורים לטיפול. הסיבה השנייה היא כדי שגם הם יהיו ערים לכך שלא פשוט לך. הייתי מציעה לומר להם שבתקופה האחרונה את מתמודדת עם תחושות לא פשוטות – עצב, דכדוך ובכי רב, ושאת מרגישה שאת זקוקה לעזרה. טוב היה אם אפשר היה גם להתייחס בשיחה איתם למה שקורה בבית, כלומר לכך שגם בבית לא קל וגם זה מוסיף לתחושות הקשות. אני מניחה שגם אם הם לא יודעים עד הסוף את מצבך, גם הם מודעים לכך שישנה מתיחות.

לגבי ההיבט הכספי, כיום ניתן לפנות לטיפול פסיכולוגי גם דרך קופות החולים. כלומר, מלבד אפשרות של טיפול פרטי, קיים גם טיפול מסובסד דרך קופות החולים. אפשרות אחת היא מרפאה שבה העלות היא נמוכה עד מאד (אך יתכן שיש תור המתנה מסוים), ואפשרות שניה היא טיפול מסובסד חלקית אצל פסיכולוגים פרטיים שעובדים עם קופות החולים. כך שבמידה וההורים יבינו את הצורך שלך ויחפשו אחר מקום טיפול, חשוב לזכור שישנה אפשרות לטיפול פסיכולוגי בעלות נמוכה.

חשוב לי לומר לך שחוקית אסור להורה להכות את ילדיו. אני לא יודעת מתוך דברייך עד כמה הדברים הם חמורים, אך אין ספק שגם ברמה הרגשית וגם ברמה החוקית אסור שתהיה אלימות פיזית. כך שחשוב בהחלט לבדוק את האפשרות שהקשיים הקיימים בבית ייפסקו. אני מבינה שישנן מחלוקות שונות בבית סביב אורח החיים ואולי גם מסיבות אחרות, אך צריכות להימצא דרכים אחרות ליישב את הדברים.

כך שלסיכום דבריי, האפשרות הטובה להתחיל איתה היא לפנות להורייך ולשתף אותם בכך שקשה לך מאד בתקופה האחרונה ושאת מרגישה שאת זקוקה לעזרה. במידה ואת מרגישה שהורייך עשויים לשמוע ולהבין, הייתי מתייחסת לכך שגם בבית מאד טעון ולא פשוט, ושבעצם המשפחה כולה היתה יכולה להיעזר כדי שיהיה נעים יותר בבית. במידה והורייך יסכימו לכך שיתקיים טיפול פסיכולוגי, זאת אפשרות טובה וחשובה להתחיל בה. במידה והם יסרבו או לא יבינו את הצורך, אפשרות נוספת היא לפנות ליועצת בבית הספר. לעיתים יכולות להתקיים מספר פגישות בבית הספר עם פסיכולוגית בית הספר. בנוסף, הפסיכולוגית או היועצת של בית הספר יוכלו לדבר גם הן עם ההורים, כדי לעזור לך להגיע לטיפול רגשי.

הדבר החשוב מכל הוא שלא תישארי עם תחושת הקושי לבד. חשוב שתימצא הדרך שהחיים בבית יהיו נעימים יותר לכולם, ושהמחלוקות ייפתרו בדרכים אחרות, ללא אלימות וכעס רב. כך שפנייה לגורם מקצועי (גורם טיפולי או גורם בצוות בית הספר) היא חשובה מאד!

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.099 seconds