שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: בן 3 חרדה בטיסה

בן 3 חרדה בטיסה לפני 8 שנים 11 חודשים #1

הבן שלי בן שלוש, הוא טס מעל עשר פעמים, תמיד חוויות נעימות ובלי בעיות.
בשתי הטיסות האחרונות (השבוע ולפני חמישה חודשים),היה לו התקף חרדה מאוד רציני!! בכי, צעקאות, ואיבוד שליטה של כמעט שעה! אפילו הקיא מרוב שבכה.
אחרי המקרה בטיסה האחרונה (לפני 5 חודשים) עשיתי את כל ההכנות האפשרויות (ספרים, משחקים, סרטים מצויירים עם מטוסים, וכו׳) , אבל המצב אותו הדבר.
בטיסה הוא אפילו התחיל להרביץ לי מרוב חוסר שליטה (והוא ילד מאוד נעים ומנומס)
הוא טוען שהוא מפחד מהרעש, וגם מפחד ליפול.
עשיתי לו בדיקות אוזניים כדי לוודא שלא כואב לו, הכל תקין. אני נותנת לו אייפד עם משחקים ואוזניות כדי שלא ישמע את הרעש.
אבל מה עם הפחד מה ״נפילה״?
בטיסה האחרונה החרדה התחילה כשהמטוס התחיל לזוז.
דיברתי איתו שלא נופלים וכו׳ אבל המצב ממש קשה!
מהאני יכולה לעדות כדי לעזור לו?

הוא צועק, בוכה, יוצא משליטה, לא רוצה לשבת על הכיסא, צורח״לעצור את המטוס״

תודה מראש!
יש להתחבר כדי להגיב.

בן 3 חרדה בטיסה לפני 8 שנים 11 חודשים #2

שלום לך,

נראה שבנך גדל ומבין יותר את המשמעות של הטיסה – את העובדה שהוא באוויר ושהמטוס יכול ליפול , ולכן התחיל לפחד למרות שטס כבר בעבר הרבה פעמים.
נשמע שעשית את כל מה שצריך ונדרש כדי לסייע לו – הכנת הרבה פעילויות ודברים לעשות בטיסה, כדי להסיח את דעתו מהפחד וכדי שיהיה לו נעים ושהזמן יעבור מהר. בנוסף הראית לו סרטים מצוירים עם מטוסים כדי שהנושא של טיסה יהיה עם תחושה חיובית. אך הפחד עדיין נשאר...

בדרך כלל כדי להתמודד עם פחד, אנחנו מציעים לעשות מן "חשיפה הדרגתית" למה שמעורר את הפחד. כלומר להתחיל ולחשוף אותו לדבר שרק מעט מעורר חשש לגבי מטוסים, ובהדרגה לחשוף לדברים שמעוררים יותר פחד. לדוגמא אפשר להתחיל מלצייר מטוסים ולראות סרטים על מטוסים, כשפי שעשית. אפשר גם לבנות מטוסים, לדמיין שאנחנו בתוך מטוס. ובהמשך אפשר להיות ליד מטוסים ואפילו להיכנס לתוך מטוס שאינו נוסע (לדוגמא במוזיאון חיל האוויר). כל אלה אמורים לסייע "להתיידד" יותר עם הנושא. ורק לבסוף להגיע לדבר שממש מעורר בו את הפחד.

כמו שכתבתי, ההבנה של בנך שהשתנתה עשויה להיות זו שתרמה לפחד. דבר נוסף שעשוי להוביל לזה, הוא אם משהו בתחושת הביטחון הכללית שלו נפגע בתקופה האחרונה. למשל החלפת גן, שינוי מקום מגורים וכד'. לעיתים פחד מטיסה קשור לתחושה כללית שאני לא בטוח ושמור, ושדברים לא טובים עשויים לקרות. כך שניסיון להעצים אותו ולחזק את בטחונו ואת התחושה שתומכים בו ונמצאים איתו, עשוי לתרום ולהשפיע לחיוב גם על פחד זה.
במידה וכל אלה לא עוזרים, הייתי מציעה לפנות לטיפול פסיכולוגי שיאפשר העמקה בנושא, ויציע אופנים נוספים להתמודדות.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: קטי
Time to create page: 0.082 seconds