שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: פחד מאריה דמיוני בת 4

פחד מאריה דמיוני בת 4 לפני 9 שנים 2 שבועות #7

הי,

את מעלה בשאלותייך סוגיה שהרבה פעמים הורים נתקלים בה – האם כאשר הילד שלי מתלונן שלא טוב לו, האם זה באמת כך? האם באמת רע לו או שיכול להיות שבסך הכל מדובר בהסתגלות או בהתמודדות שנכון שיהיה בה? כמו כן האם זה נכון להיענות לבקשה שלו או שנכון להתעקש ולא לשנות כדי שילמד להתמודד?

אלו הן שאלות שאין להן תשובה אחת, ומאד תלויות בנושא המדובר וגם במי הילד. במקרה הזה אני מציעה ראשית כל לבדוק שוב לעומק עם המטפלות בצהרון - מה מצב הרוח של בתך כאשר היא מגיעה לצהרון? האם היא שמחה או האם היא נראית להם משועממת או מוטרדת? האם היא בוכה? כמו כן האם היא מצליחה להשתלב עם הילדים האחרים ולשחק עמם? האם היא לוקחת חלק בפעילות או שהיא יושבת בצד? האם היא אוכלת? מה הקשר שלה עם המטפלות בצהרון?

אם התשובות יהיו חיוביות – כלומר שבתך מגיעה עם מצב רוח טוב, או שמגיעה עם חשש אבל לאחר זמן קצר מצב רוחה משתפר, ואם היא משחקת, יוצרת קשר עם ילדים, אוכלת ויוצרת קשר טוב עם המטפלות, אז נראה שהדברים הם בסדר, ואין בהכרח צורך להחליף צהרון, אם הוא נוח לכם ההורים מסיבות שונות. לעומת זאת אם בתך לא מתאקלמת שם, לא יוצרת קשר עם ילדים, נמצאת לבדה ולא טוב לה שם בשעות שהיא שם, אז בהחלט יש מקום לחשוב מדוע קשה לה להתאקלם. אם כי גם יש לזכור ששבועיים הם מעט זמן והדברים עוד יכולים להשתנות.

אם את סבורה שיהיה לה יותר נעים עם החברות שלה, ושזה יעזור לה לחוש בטוחה יותר, וגם שיש עוד יתרונות לצהרון השני, אז יש מקום לחשוב על כך. השיקול של ללמוד להתמודד ולא לברוח איננו משמעותי בגילה. אבל כמובן שצריך לקחת בחשבון את האפשרות שגם שם עשויים להיות קשיי הסתגלות מסיבות שונות.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד מאריה דמיוני בת 4 לפני 9 שנים 2 שבועות #8

אוקיי תודה רבה עזר לי מאוד.. ושאלה אחרונה בנושא בעלת הצהרון בנתה לה טבלת עידוד שבועית ואמרה לי שהן סיכמנו בינהן שכל יום שאלין תגיע ואני אדווח לה שהילדה לא בכתה בבוקר שהיא לא קוצב ללכת , היא תקבל חייכן שמח..במידה ואדווח לה שהיא בכתה היא תקבל חייכן עצוב.. במידה ויהיו לה 5 חייכנים היא תקבל הפתעה.
אני לא סגורה אם השיטה הזו נכונה ללמד ילד שאם הוא לא יבכה הוא יקבל פרס. ילד צריך ללמוד שעצב וכאב זה רגשות נורמליים ושהוא יתמודד עם זה.וחוץ מזה שלדעתי הילדה שלי יכולה לשחק על העניין הזה .. אחרי שיעבור שבוע ותקבל הפתעה שוב תבכה כדי שיחזרו לנוהל חייכנים.אבל לא היב נעים לי לומר זאת לבעלת הצהרון.כי ראיתי שהיא השתדלה לעזור
מה דעתך בנושא?
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.092 seconds