שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: קושי בהבנה

קושי בהבנה לפני 9 שנים 2 שבועות #1

• Zh
  • Zh's Avatar
שלום עינת (סליחה על הנוסח) אני מעל גיל עשרים ושתים ויש לי בעיה שאני לא יודע איך להגדיר (וכנראה שזה יצר לי עוד בעיות ) אולי אפשר לקרוא לזה קשיי קליטה. אני יוכל להקשיב בשיעור ולא לקלוט כלום ואם קלטתי משהו אז עד סוף השיעור אני כבר לא יוכל לחזור על זה ובמקרה שאני יצטרך להסביר את זה למישהו אז אני מבין שבכלל לא הבנתי את זה נכון או שבערך הבנתי את זה אבל לא עד כדי לשנן את זה או להסביר למישהו (ובכלל אני מרגיש שאני לא יוכל לשנן חומר בראש שלי) (ולא הייתי קורא לזה בעיות קשב וריכוז משום שאני כן יוכל לשבת ולהתרכז אבל אני מרגיש שאני בכלל לא קולט וזה כמו שאני פשוט שומע משהו ופשוט לא קולט או משהו כזה . ואם קלטתי אז בסוף השיעור או תוך כדי ששמעתי את זה אני כבר או ששכחתי או שאני לא יוכל לחזור על זה בבהירות אלא בחציי משפטים וכו') ואני חושב שבגלל הבעיה זה גם משפיע בחיי החברה שלי משום שאני לא יודע איך לנהל שיחה ותמיד אני צריך לחשוב מה יהיה הנושא הבאה שאני ידבר על. ורוב הזמן אין לי בכלל על מה לדבר עם לא היה משהו שקרה לי באותו הזמן או איזשהו חדשות ששמעתי .( ולכן לצערי אין לי באמת חברים שאני יוכל לצאת ולהסתובב איתם בחופשים וכו' ) . וגם כשאני יושב בחברה של חברים אני יושב בשקט כי אני מרגיש שאין לי מה להוסיף ובסוף היום יוצא שהיה לי רק כמה שיחות קצרות וזהו. וסתם על דברים בסיסיים שאנשים יודעים בחיים אני מרגיש שאני לא יודע או שאני לא זוכר עד שאומרים את התשובה ואז אני כן איכשהו נזכר בזה ואם שואלים אותי אז אני לא יודע לענות וכשאומרים לי את התשובה אז אני אומר אה נכון כי זה היה איפשהו בראש שלי. וזה כן איכשהו מכניס אותי לדיכעון עצמי כי אני מרגיש שאני לא יוכל להתפתח בחיים וליצור קשר זוגי אם אישה אם אני לא יוכל לנהל איתה שיחה. וכל הזמן אם אני כל הזמן יצטרך לחשוב על מה לדבר איתה וכמו שאמרתי רוב הזמן אין לי מה לדבר על (וסתם אני לא מבין איך אנשים אוכלים לצאת לקפה ולנהל שיחה לשעות כי אני לא יוכל כי כמו שאמרתי אין לי על מה לדבר) וההורים שלי אומרים שאני מדבר שטויות משום שאני יוכל לשחק במחשב ואיכשהו להתנהל בחיים אז שאני רק ישקיע יותר . אז כן יצא לי ללכת לנוירליג שמקבל דרך קופת חולים (בלא ידיעת ההורים) ואני לא יודע כמה הוא כל כך התייחס או עזר אבל הוא אמר שהוא חושב שזה נשמע כמו בעית קשב וריכוז והוא שלח אותי לפסיכלוג פרטי (ודי זול) והוא דיבר איתי קצת ואז עשה לי מבחן טובה בחדר צדדי רגיל וחשוך על מחשב רגיל והוא הגביה את הרמקולים ופשוט הסביר לי מה לעשות וכך היה וכשסיימתי יצאתי והתצאות היו ללא ממצאים חריגים וריכוז זמן התגובה וכו' הינם בהתאם למקובל לבני גילו ואין אינדיקציה להפרעות קשב ולאחר מכן הוא ישב איתי וניסה לתת לי טיפים על איך לצאת מקושי​ במצבים של ערפול וכו' ובקיצור חשבתי שהוא לא הועיל לי אז חזרתי לנוירליג והוא הציע שאולי אני ינסה ריטלין (קונצרטה) אז הוא נתן לי מרשם ל27מג וזה מה שעשיתי והרגשתי שכל מה שזה השפיע עלי זה שזה עשה אותי ערני ולא עייף במשך יום שלם אבל לא יותר מזה אז לקחתי את זה במשך כעשרה ימים ואז החלטתי לחזור אליו והסברתי לו איך זה משפיע עלי אז הוא החליט שהוא יעלה לי את הסינון ל36מג ואמר לי שרק בסוף החודש אני יוכל לקנות את זה וכך היה ושוב זה רק השפיע עלי שאני יהיה יותר ערני אז לאחר עשרה ימים החלטתי לחזור אליו ואם זכור לי נכון הוא לא קיבל אותי והמזכירה אמרה שאני אתקשר אליו בערב טלפונית ואם זכור לי נכון הוא אמר פשוט לנסות לקחת ואם זה לא יעזור אז הוא יעלה לי את המינון ואז באותו ערב החלטתי שאני מפסיק לקחת את התרופות וכך היה וכל זה קרה לפני שנתיים וחצי ומאז לא קרה הרבה אני איך שהוא ממשיך בחיי יום שלי ובלמודים שלי ( והלימודים שלי זה בישיבה משום שאני דתי והלימודים בעיון בגמרא מאוד קשים ואני בקושי מצליח בגלל הקושי בהבנה והלימודים בבקיאות שזה גמרא גם קשים ואני לא מצליח ללמוד בעצמי או אם חברותא כמו שכך צריך להיות בישיבה אז אני משתמש בגמרות עם ביאור מחוץ לישיבה ולצערי לומד עם עצמי כל היום בלי שרואים אותי כי זה לא נעים כי בגיל שלי כבר צריכים לדעת איך ללמוד גמרא והקושי בלימוד זה כמו שהזכרתי בהתחלה ואפילו שאני משתמש בגמרות עזר עדין קשה לי להבין את הביקור ואז גם לחזור ולשנן בעל פה אני בכלל לא מצליח) ואני יסיים כאן בתקווה שהבנת ובתקווה שתוכלי לענות לי.שבוע טוב ומבורך Zh
יש להתחבר כדי להגיב.

קושי בהבנה לפני 8 שנים 11 חודשים #2

שלום לך,

הזכרת שני נושאים שמטרידים אותך – הקושי לזכור את החומר הנלמד, וכן הקושי בניהול שיחה. המשותף לשני אלה הוא היכולת לשמור על רצף של דברים. רצף של חומר הלימוד ושל זכירה שלו, וכן רצף השיחה. ישנה תחושה של מעין ניתוק וקטיעה.
עם זאת אני אתייחס אליהם לרגע בנפרד: הקושי לזכור את מה שהבנת, והקושי לחזור על כך לאחר מכן, יכולים להיות ביטוי של הפרעת קשב וריכוז. זה נכון שהרבה פעמים הפרעת קשב וריכוז מתבטאת בקושי להתרכז בגלל מוסחות, אבל לעיתים המוסחות יכולה להתבטא גם בכך שאין הפנמה של החומר שזה עתה שמעת, אפילו שהבנת אותו. אין לי ספק שזה מתסכל.

כאשר יש קושי לימודי יכולות להיות שני הסברים מרכזיים: הפרעת קשב או ליקויי למידה. ליקוי למידה פירושו שקשה יותר להבין את החומר, שזה דורש יותר תיווך, יותר הסברים. נראה שאתה כן מנסה לתת לעצמך מענה דרך הביאורים. עם זאת יכול להיות גם כן שהקושי בהבנה נובע מקושי לשמור על ריכוז לאורך זמן. אני לא יכולה לשים את האצבע מרחוק ולומר מהו בדיוק הקושי, אבל אני כן רוצה להציע לך מספר דברים.

נסה לעשות יחידות זמן קצרות יותר של לימוד. כלומר לאחר כעשרים דקות או חצי שעה תקח לך כמה דקות הפסקה. זה מאד מרענן ומאפשר למקד חשיבה מחדש. כדאי שתדבר עם מי שאחראי על הישיבה כדי להסביר לו את הצורך.

נסה לראות איזו שיטה עוזרת לך לזכור חומר טוב יותר. האם למשל יכול לעזור לך אם תסכם כמה נקודות לגבי כל דבר שלמדת? זה עוזר כי עיקר הדברים רשומים ואפשר לשוב ולהביט בהם כשאתה צריך, ולא הולכים לאיבוד עוד בזמן השיעור.

קשה גם לומר האם הריטלין עוזר או לא. זה נכון שהריטלין מגביר עוררות וערנות, אך ציפית שהוא יסייע גם בקשב וזה לא קרה. לעיתים מתברר שהריטלין כן מסייע להיות ממוקדים לאורך זמן, אך עדיין נדרשים שינויים בהרגלי הלמידה כדי להצליח ללמוד טוב יותר, כלומר הריטלין כשלעצמו איננו מספיק.

האם יש לך אפשרות להעזר ברב של הישיבה? אולי זה ייקל עליך אם תוכל לשתף אותו. יתכן שמתוך הניסיון שלו הוא יוכל גם כן להציע פתרונות נוספים. ובכל מקרה אולי זה גם יקל בזכות זה שלא תצטרך להסתיר את הקושי.

לסיכום אני ממליצה שלושה דברים:
הראשון – לנסות לבחון את הרגלי הלמידה הקיימים, מה בהם טוב לך ומה לא, ולראות האם אתה יכול לעשות שינוים. כמו למשל יחידות זמן קצרות יותר, סיכומים, שינון של חלקים קצרים יותר, הדגשת הדברים המרכזיים וכד'.

השני – לחזור לנוירולוג ולראות מה המלצותיו לאור כל מה שתיארת.

השלישי – לפנות לטיפול פסיכולוגי. טיפול יכול לסייע לך בהבנה של הקשיים עמם אתה מתמודד, ובחיזוק הביטחון העצמי סביב הקשיים. כמו כן תוכל להבין בטיפול יותר לעומק את מה שאתה חש בחברת אחרים.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.

קושי בהבנה לפני 8 שנים 11 חודשים #3

• Zh
  • Zh's Avatar
לכבוד עינת אני קודם כל רוצה להודות לך על שהגבת לשאלתי. ב . כל אני חושב שכן הצלחת ליגוע קצת בבעיה אבל אני חושב שבגלל שקשה לי לתאר את זה על ידי כתיבה אז אולי לא דייקתי מספיק באנפורמציה ולכל אני כן חושב שהבעיה קצת יותר מסובכת. אבל בכל זאת אני שוב רוצה להודות לך על זמניך ובעזרת השם שתמשיכי להצליח בכל דרכיך (ואולי יום אחד אצליח למצוא פתרון לבעיה שלי) בברכה zh
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.102 seconds