שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: אמבטייה וחפיפת שיער

אמבטייה וחפיפת שיער לפני 9 שנים 7 חודשים #1

היי,
הילדה שלי בת ה3.3 חרדית מאוד ממה שקשור למקלחת ובעיקר לחפיפת שיער. זה בא לידי ביטוי שכבר מאותו בוקר של יום אחרי שחפפנו היא מבררת האם גם היום יש צורך בחפיפה וממשיך לדחייה של המקלחת בכל הדרכים שהן כשיורד הערב. במקלחת היא מושכת את הזמן ורוצה עוד ועוד משחק אבל גם כשנותנים לה להכתיב את הקצב לא מוכנה שאתחיל בפעולת החפיפה. היא מתחילה לבכות בהיסטריה, לעמוד ולהתחנן לצאת החוצה תוך כדי שהיא מתגרדת מעצבים ומבקשת רק שאחבק אותה ולא אחפוף לה.... ניסיתי כל דרך אפשרית אם זה שהיא תחפוף לעצמה, חפיפה בעזרת כוס, שפורפורת, עם משקפת וכו אבל שום דבר אינו עוזר ומכיוון שאין ברירה וצריך לחפוף זה הופך להיות מאבק פיזי כלשהו שאני ממש רוצה להימנע ממנו... נראה שהיא ממש מפחדת והפחד משתלט עליה כי בכל שאר נושאי החיים אני מסבירה והיא מקשיבה ומפנימה אשמח לעזרה! תודה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.

אמבטייה וחפיפת שיער לפני 9 שנים 7 חודשים #2

שלום לך,

מדברייך עולה שבתך באמת מאד חרדה או מפוחדת מהחפיפה, ואני בטוחה שזה הופך את עצם המקלחת ברגעים אלה למאד לא נעימה גם עבורכם וגם עבורה. גם כשאנחנו יודעים כהורים שהחפיפה היא חשובה ושלכן צריך להתעקש עליה, עדיין זה לא קל לעשות זאת כאשר ההתנגדות היא כל כך רבה, והתחושה היא של מאבק.

ילדים לא מעטים חוששים מהחפיפה, אם כי לא תמיד ההתנגדות היא כה גדולה. בחפיפה בגיל זה החוויה היא פעמים רבות של מעין "ויתור על שליטה" – התמסרות להורה, ותלות בו בכך "שיעשה את זה בסדר", כלומר באופן שלא יהיה לא נעים.

האם זכור לכם מתי התחיל הפחד הזה? האם זה היה קיים תמיד או שהתחיל רק בשלב מסוים? יתכן שתמיד חששה, אך גם יתכן שהיה מקרה שגם לה להרגיש שהחפיפה עשויה להיות "מסוכנת" (כמו מים שנכנסו לעיניים והפחידו אותה, או שמפו שצרב בעיניים).

נסו לשאול אותה ברגע נייטרלי מחוץ למקלחת ממה היא חוששת. מה היא פוחדת שעלול לקרות אם תחפוף? האם היא פוחדת מהמים, מהשמפו? האם היא חושבת שיש דרך כלשהי שתהיה לה נעימה יותר? נסו גם לדבר על למה החפיפה חשובה, כדי להגביר בה את ההבנה שאתם עושים משהו שהוא למענה, למרות שהדבר לא נעים לה.

כדי להגביר את תחושת השליטה שלה, אתם יכולים לנסות לחפוף "בהדרגה". למשל להתחיל מלהרטיב את קצוות השיער (בחלק שרחוק מהקרקפת). אתם יכולים לומר לה שבמקום לחפוף כמו תמיד תעשו משחק. תתחילו מלמטה וכל פעם תעלו למעלה. אחרי שתרטיבו את קצוות השיער, תשאלו אותה אם הכל בסדר. אז תעלו קצת ותרטיבו את אמצע השיער, וכך הלאה, עד שכל השיער יהיה רטוב, תשימו שמפו, ותחפפו אותו. המטרה בכך היא כאמור לתת לה תחושת שליטה טובה יותר, וגם זה יעזור להבין היכן הפחד. כלומר ממצב בו כל החפיפה מפחידה, למצב בו השלב שמפחיד הוא למשל זה שבו שוטפים את השמפו מהראש.

דרך נוספת לחזק את תחושת השליטה היא לקבוע ימים קבועים שבהם חופפים. למשל שלישי ושישי, או ראשון שלישי ושישי, או יום כן ויום לא (בהתאם למה שאתם רואים לנכון). בהדרגה ככל שתלמד את ימי השבוע, היא תוכל להיעזר בכך כגורם שיעזור לה להרגיש שהחפיפה היא לא מקרית.

כדי להגביר את המוטיבציה שלה אפשר גם לשלב חיזוקים. למשל "חפיפת ממתקים" – בכל פעם שהיא מסיימת לחפוף היא מקבלת באותו הרגע (אפילו ישר לאמבטיה...) ממתק שאוהבת. המטרה של חיזוק היא ליצור מוטיבציה חיצונית, במקום שבו אין מספיק מוטיבציה פנימית או שיש פחד. כלומר להפוך חוויה שלילית לחיובית.

אפשר גם ליצור משחק עם בובות בנושא המקלחת, ובפרט החפיפה. המשחק יאפשר לבתכם לבטא את פחדיה, כאשר תשחק את הילדה או הילד המתקלחים, או לתרגל את מילות ההרגעה, כאשר תשחק את ההורה. אגב, זה לא חייב להיות בובות של ילדים, אלא יכול להיות אפילו בובות של בעלי חיים.

שיהיה בהצלחה,
עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.098 seconds