שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחדים ילדה בת 8

פחדים ילדה בת 8 לפני 9 שנים 5 חודשים #1

שלום עינת
יש לי ילדה בת 8 שמפחדת מאוד לישון בלילה כל לילה יש סיפור חדש( פעם לא נירדמת/כואב לה הראש/ הבטן וכו') , לא מצליחה להירדם ומבקשת לחכות ערים עד שתירדם. לוקח לה המון זמן להירדם. כל זה מלווה בפחד מכלבים, בפחד מרעשים חזקים וביטחון עצמי מאוד נמוך.
איך אוכל לעזור לה אני כבר אובדת עצות. אשמח לקבל ממך עצות להקל עליה בהקדם תודה מראש
יש להתחבר כדי להגיב.

פחדים ילדה בת 8 לפני 9 שנים 5 חודשים #2

שלום לך,

את מתארת שלקראת שנת הלילה עולים הרבה פחדים שונים או כאבי גוף שונים. מאחר וזה לא פחד אחד ממוקד, אלא דברים שונים, נראה שהמשותף לכל אלה הוא הפחד מלהיות לבד. כלומר שבתך אינה חשה מספיק בטוחה להירדם בחדרה לבד.

האם זה היה כך מאז ומתמיד, או האם זה חשש שהתחיל לאחרונה? אם זה התחיל לאחרונה זה יהיה חשוב להבין ממתי, כדי לראות אם ניתן מתוך זה ללמוד מה ערער את הביטחון שלה. לעיתים זה עשוי להיות דבר מפחיד שנחשפה אליו (כמו סרט מפחיד), לעיתים זה יכול להיות שינויים שמערערים את תחושת הביטחון (שינויים כלשהם בבית, לידת אח, מעבר דירה, התחלה של מסגרת לימודית חדשה וכד').

בנוסף חשוב להבין האם ישנם דברים נוספים בהם היא מתקשה מלבד השינה? האם היא מגלה חוסר ביטחון להיות בחדרה לבד גם לאורך היום? האם קשה לה יותר חברתית או לימודית? האם מצב הרוח שלה השתנה?

הייתי מציעה שני דברים:
לגבי השינה – למרות שעדיין לא ברור הגורם שמעורר בה חשש, הדבר החשוב הוא לסייע לה להרגיש בטוחה בזמן ההליכה לשינה. לכן אני מציעה לאפשר לה את הנוכחות המרגיעה שלכם. כלומר תהיו לצדה כאשר היא נכנסת למיטה. יתכן ובלילות הראשונים ממש תהיו לידה (למשל בכסא בחדר) עד שנרדמת. לאחר מכן צמצמו בהדרגה את הנוכחות שלכם. אפשר למשל לצאת מדי פעם לשתי דקות ולחזור. או בהמשך לומר שאתם קרובים לחדר ומדי כמה דקות תכנסו ללטף אותה. העיקרון המנחה הוא לאפשר לה את הנוכחות המרגיעה שלכם, וככל שהיא מרגישה בטוחה יותר אפשר לצמצם את הנוכחות שלכם. אפשר גם להפנות את תשומת ליבה לכך שהכל בסדר. אתם בבית, קרובים אליה וכד'.

הדבר השני נוגע לתחושת חוסר הביטחון שלה – במידה וקשיי השינה לא יחלפו תוך מספר שבועות, ובמידה ואתם מרגישים שקיימים גם חששות נוספים, או שתחושת חוסר הביטחון מקשה עליה גם בתחומים נוספים (למשל בתחום החברתי, או בתחושת היכולת שלה), הייתי מציעה לכם לפנות לפסיכולוג או פסיכולוגית ילדים. טיפול יאפשר להבין יותר לעומק את הפחדים והחששות, ויסייע לה לחזק בהדרגה את הביטחון העצמי. כמו כן טיפול ייתן לכם הבנות וכלים נוספים לסייע לבתכם.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.

פחדים ילדה בת 8 לפני 9 שנים 5 חודשים #3

היי קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה.
לגבי השינה... אני באמת לא מצליחה להבין ממה החששות אבל זו כבר תקופה מאוד ארוכה, ל]י דעתי זה התחיל מתקופת צוק איתן. כל הזמן אנחנו מנסים להתעלם כאילו שיעבור אבל זה עם הזמן הופך ליותר קשה. היא נכנסת למיטה היא באמת מפחדת היא מאוד משתדלת לא להפריע אבל היא ממש נכנסת ללחץ, מבקשת לישון עם טלוויזיה דלוקה, עם הדלת פתוחה, עם מנורת לילה קטנה. אנחנו צריכים כל הזמן לשבת בסלון עד שתירדם,הבעיה שכל עשר דקות קמה מהמיטה לבדוק אותנו. לגבי הלימודים אין לה בעיה חוץ מזה שכל הזמן צריכה להצליח היא חייבת להיות מצוינת. יש לה כנראה פחד מהכישלון מה יקרה אם לא תצליח במבחן.
מבחינה חברתית אין לה בעיה, אבל לא מוכנה לישון אצל אף אחד רק בבית ושוב זה חוזר בגלל הבעיה של השינה.
משהו נוסף שתמיד יש לה בעיה איתו הוא בהתחלה חדשה, כל שנה בתחילת שנה קשה לה מאוד בהסתגלות למסגרת חדשה למורה חדשה.... אנחנו כל ערב עושים שיחות מחזקים מחבקים ותומכים אבל באיזשהו שלב זה כבר הופך למריבות כי זה כבר מתיש.
יש להתחבר כדי להגיב.

פחדים ילדה בת 8 לפני 9 שנים 5 חודשים #4

הי,

נשמע שהחששות קיימים כבר הרבה זמן, ואני מתארת לעצמי שזו תחושה לא נעימה לה וגם לכם, להתמודד עם זה כל ערב. בתכם חשה מפוחדת, אך בו זמנית אולי גם אכזבה מכך שאינה מצליחה להתמודד עם השינה לבדה. ואתם נעים אולי בין הבנה של חששותיה לבין תסכול כאשר הדבר נמשך זמן רב.

היציאה שלה החוצה מהחדר כל עשר דקות מלמדת על כך שהיא מתקשה לחוש בטוחה, וכי היא צריכה לבדוק שאתם – מי שנותן לה ביטחון – אכן נמצאים שם קרובים אליה. לכן הייתי מציעה לתקופה קצרה כן להיות נוכחים לידה כאשר הולכת לישון, על מנת שתוכל לחוש בטוחה במיטה שלה ובחדרה.

עם זאת, מאחר ומתח זה נמצא זמן רב לפי מה שאת כותבת, כלומר מעל לשנתיים, הייתי מציעה לכם לפנות לפסיכולוגית ילדים. תחילה להתייעצות קצרה של הדרכת הורים, כדי לשתף יותר לעומק וכדי להבין יותר את הקשיים ואת הדרך בה תוכלו לסייע לבתכם. ובמידת הצורך גם לטיפול עבורה.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.120 seconds