שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: הפרעת חרדה

הפרעת חרדה לפני 9 שנים 3 חודשים #1

היי ענת,
אני אושר, בת 32 נשואה. אני סובלת מהתקפי חרדה מגיל 16 לערך, הם תמיד עברו מעצמם ללא שום טיפול. לפני כחודשיים חזרו לי ההתקפי חרדה בצורה קשה ביותר. זה לא רק התקפים אלא אני בחרדה בכל מהלך היום. התחילו לי פחדים שיהיו לי מחלות קשות, מוות פתאומי, התקף לב. אני פוחדת לקום מהמיטה לשירותים, אני פוחדת להישאר לבד בבית. אני כבר אובדת עצות. אני מטופלת אצל פסיכולוג עם המלצות ואני עושה דיקור ושום דבר לא עוזר להעביר את הסבל הזה.
האם את חושבת שזה יכול לעבור? ואיזה טיפול הית ממליצה לי?
תודה,
אושר
יש להתחבר כדי להגיב.

הפרעת חרדה לפני 9 שנים 3 חודשים #2

שלום אושר,

את מתארת התקפי חרדה וכן תגובות חרדה שונות למצבים שונים, בעיקר סביב דאגה לגוף. ניתן בהחלט להתמודד עם חרדות ולסייע להן להצטמצם, ונראה שכבר חווית בעצמך תקופות בהן לא התרחשו התקפי חרדה.

הרבה פעמים הטיפול המתאים להתמודדות עם התקפי חרדה הינו טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). זהו טיפול אשר שם דגש על המחשבות (קוגניציות) שלנו – על עיוותים בדפוסי החשיבה אשר גורמים לנו לראות את הדברים השונים באור שלילי אשר מעורר חרדה. כך לדוגמא הפחד ממחלות קשות הוא דפוס מחשבה בו יש נטייה לראות את הסימנים הגופניים השונים בחומרה רבה. כמו כן ישנה עבודה התנהגותית אשר עוזרת בהדרגה להיחשף לדברים השונים המעוררים פחד (כמו הפחד להישאר לבד בבית) כדי להצליח בהדרגה להתמודד איתם.

יתכן עם זאת שהטיפול שלך הוא בגוון אחר – שיחות מעמיקות שמטרתן להבין את החרדה ולזהות את השורשים שלה. טיפול זה משמעותי לשינוי פנימי עמוק, שהוא מעבר לצמצום הסימפטומים של החרדה. פעמים רבות מטפלים משלבים בין שתי הגישות.

אני מציעה לך לשוחח עם הפסיכולוג שלך ולהעלות את תחושת התסכול. חשוב לשמוע כיצד הוא רואה את הדברים – האם לדוגמא הוא כן חושב שיש תהליך של התקדמות, אך שנדרש עוד זמן כדי להתמודד באופן מיטבי יותר עם החרדה (שכן טיפול פסיכולוגי הוא תהליך. השינוי לא תמיד יכול להגיע בזמן קצר). אפשרות אחרת היא שגם הוא חש בדומה אלייך שלמרות המאמצים הטיפוליים עדיין אין שינוי פנימי או שינוי בסימפטומים.

פעמים רבות כאשר סימפטומים של חרדה נמשכים הרבה זמן, חשוב לשקול את האפשרות של טיפול תרופתי. מטרת הטיפול התרופתי היא להקל עלייך באופן יחסית מהיר (כשבועיים עד שלושה שבועות לאחר התחלת לקיחת התרופה), ולאפשר מנוחה מהמתח הנפשי הגדול לאחר תקופה כל כך ארוכה. התרופה מסייעת להפחית את עוצמות החרדה, ובכך גם עוזרת הרבה פעמים בצמצום החרדה גם בהמשך, שכן המחשבות הקשורות לחרדה כבר הולכות ופוחתות עם הזמן. עם זאת חשוב לזכור שבמקביל לטיפול התרופתי חשוב גם להמשיך בטיפול הפסיכולוגי כדי לאפשר שינוי פנימי משמעותי (ולא רק הקלה בסימפטומים שיאפשר הטיפול התרופתי).

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.109 seconds