שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחד כתוצאה מפריצה לבית של סבתא

פחד כתוצאה מפריצה לבית של סבתא לפני 9 שנים 3 שבועות #1

לפני כשבוע פרצו לבית של חמתי וביתי בת ה8 שמעה על כך ועל התיאורים הנלווים
ומאותו רגע פוחדת להישאר לבד, ללכת לבד לביה"ס, דואגת לסגור בביתנו את כל הפתחים,(הסורגים שמשתמשים כיציאה לגינה ואנו רגילים להשאיר פתוח במשך היום), הדלת
דואגת איפה כל אחד מבני הבית נמצא במשך היום ומתקשרת יותר מתמיד בדאגה וברצון שכולם יהיו בבית לידה
לא מסכימה לישון לבד גם כשזה בסלון צמוד לחדר שלי(מתעוררת בלילה בוכה ולא נרדמת)
בעלי החליף את המנעול בבית כי היה חשש שהגנבים לקחו את המפתח הרזרבי שהיה אצל חמותי
אז אני מסבירים לה שהמנעול חדש והכל סגור ואנו לידה
אני לא יודעת מה לעשות
עכשיו היא הלכה לחברה ובגלל שהחברה לבד בבית היא מתקשרת שאני יבוא לקחת אותה כי היא פוחדת
תודה מראש על העזרה
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד כתוצאה מפריצה לבית של סבתא לפני 9 שנים 3 שבועות #2

שלום לך,

אירוע כמו פריצה הוא בהחלט אירוע שעשוי לערער את תחושת הביטחון, הן למבוגרים והן לילדים. שכן, אירוע כזה מנפץ את האשליה שאנו מוגנים ובטוחים וששום דבר רע לא יקרה לנו בביתנו. לכן, זה טבעי מאד שבתך החלה לפחד.

לכן, הדבר החשוב הראשון הוא לתת מקום לתחושות שלה, כלומר לכך שזה מובן וטבעי שהיא מפחדת. חשוב לומר לה זאת מפורשות – שאתם יכולים להבין למה היא חוששת. זה לא נעים ואפילו מאד מבהיל כשקורה משהו כזה. אני מציינת זאת כי הרבה פעמים הנטייה שלנו כהורים היא לנסות ולהרגיע דרך אמירות שהכל בסדר ושאין ממה לפחד, אבל התחושה של הילד היא אחרת לגמרי – שיש לו ממה לפחד! ובוודאי כאשר כבר קרה משהו מפחיד. כלומר, זה לא פחד שנובע מהדמיון, אלא ממשהו שקרה במציאות.

הדבר השני החשוב הינו כמובן לעזור לה להחזיר את תחושת הביטחון. דרך אחת היא כמו שהתחלתם לעשות – להראות לה את הדברים שבזכותם הבית מוגן – גם המנעול, גם סגירת הפתחים בלילה, וכמובן גם הנוכחות שלכם. דרך נוספת וחשובה, הינה להיות איתה וללוות אותה בתקופה זו של הפחד. כלומר, להיות איתה במקומות שהיא מבקשת שתהיו איתה. דרך הנוכחות שלכם היא תוכל לשוב ולהרגיש בטוחה שוב בבית ובחדר שלה. כך לדוגמא, אם היא מתקשה לישון לבד בחדר שלה, תהיו איתה לתקופה מסוימת בחדר כאשר היא הולכת לישון. דרך ההרגעה שלכם היא תוכל בהמשך לחוש שוב רגועה ובטוחה. כמו כן זה בסדר שלתקופה מסוימת היא לא תהיה לבד.

יש להניח, שככל שהזמן יתקדם, הפחד ילך ויצטמצם. כך קורה עם מרבית הפחדים. ובוודאי כאשר תסייעו לה דרך כך שתתמכו בה ותהיו עמה (ולא תדרשו ממנה להתמודד לבד עם הפחד) עם זאת, אם הפחד לא יחלוף בעוד כחודש – חודשיים, אני מציעה לכם לגשת להדרכת הורים עם פסיכולוג או פסיכולוגית. במפגש כזה תוכלו לספר יותר לעומק על בתכם, וכך לחשוב יחד על הפחד עמו היא מתמודדת ועל הדרכים לסייע לה.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.089 seconds