שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: רוצה להתגבר על בולמיה נרבוזה ...

רוצה להתגבר על בולמיה נרבוזה ... לפני 9 שנים 2 שבועות #1

שלום עינת רדאי ,
כבר יותר משנה שאני מתמודדת עם בולמיה נרבוזה והפרעת גוף דיסמורפית , ובערך כל החיים שלי סובבים סביב משקל ומראה .
אני רוצה להתגבר על זה אבל כן לרדת כמה קילוגרמים , כדי להרגיש טוב יותר עם עצמי . יש תפריט אכילה מסויים העוזר לצאת מבולמיה ?
תודה :blush:
יש להתחבר כדי להגיב.

רוצה להתגבר על בולמיה נרבוזה ... לפני 9 שנים 1 שבוע #2

שלום לך,

את מתארת התמודדות עם ארוכה עם קשיים משמעותיים באכילה ובתפיסת הגוף, אבל גם רצון להתגבר על זה, וזו כבר נקודת התחלה טובה.

העצה המרכזית שלי אלייך הינה לפנות לאנשי מקצוע, גם לטיפול פסיכולוגי וגם לדיאטנית שמתמחה בהפרעות אכילה. אפרט לגבי שניהם:

חשיבות הדיאטנית הינה בהתאמת תפריט מתאים. כתבת שאת מעוניינת לרדת כמה קילוגרמים כדי להרגיש טוב עם עצמך, אבל שאלה ראשונה שצריכה לעלות היא האם זה נכון לרדת במשקל? זה תלוי כמובן במשקל הנוכחי שלך (בהתאם לגובה) ותלוי בגיל שלך. כלומר אם את בעודף משקל מסוים אז זה אפשרי, אבל אם את כבר בתת משקל, או שדיאטה נוספת תוביל אותך לתת משקל, אז זה כבר בעייתי.

היבט אחר הוא התאמת התפריט כדי לסייע לך שלא להקיא לאחר מכן, או כדי למנוע התקפי אכילה. תפריט מאוזן ומגוון עשוי מאד לעזור בכך. שכן כאשר התפריט הוא כזה שלא מותיר אותך רעבה (גם מבחינת מספר הארוחות ביום וגם מבחינת גודל הארוחות), וכזה שעונה גם על הרצונות לאכול דברים שונים, אז הצורך להקיא פוחת. לכן בניית תפריט מתאים היא דבר משמעותי בהפחתת הבולימיה. הדיאטנית גם תסייע לך למצוא דרכים שונות כדי להתמודד עם התקפי האכילה, כגון מאכלים מסוימים שאת כן יכולה לאכול ברגע כזה, שיענו על הצורך באכילה אך לא יובילו להקאה, או הסחות דעת שעוזרות על הדחף שעדיין קיים בתקופה הראשונה, כמו לצאת להליכה, להתקשר לחברה, או לעשות כל פעילות אחרת שמסייעת לך להתרחק מהדחף.

הדיאטנית גם תסייע לך לחוש בטוחה בכך ששינוי התקפי האכילה לא יוביל לעלייה במשקל, שכן מעבר לבניית תפריט מתאים וליווי, היא גם תסייע לך לשמור על כך שלא תהיה עלייה במשקל מעבר למשקל שתקבעו יחד כמתאים עבורך.

הגורם המשמעותי החשוב השני הינו טיפול פסיכולוגי. הטיפול יסייע לך להתמודד עם הפחד מפני עלייה במשקל, עם התחושות הקשות סביב דימוי הגוף. שכן, הדבר המרכזי בהתמודדות עם הפרעת אכילה הוא הפחד מפני עלייה במשקל ומאיבוד שליטה והקושי לשאת את השינויים. מעבר לכך, פעמים רבות קשיי האכילה הם הדרך לבטא קיומם של קשיים אחרים, כך שהטיפול מסייע להבין מדוע התעוררו קשיי האכילה ומה הם מבטאים, ונוגע בקשיים שנמצאים מתחת להפרעת האכילה. ובעיקר, הוא מהווה גורם תומך ומסייע, בתקופת ההתמודדות שהיא לא פשוטה אך כל כך חשובה.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.093 seconds