שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחד מרעשים

פחד מרעשים לפני 9 שנים 1 שבוע #1

שלום רב,

בני בן 4 וחצי חרד מרעשים כדוגמת זיקוקים, רעשים של טרקטורון ועוד
חרדות שמתבטאות ברעד, בכי והיסטריה
חשוב לציין שזאת לא תופעה חדשה . בהתחלה שוחחנו, גוננו והמשכנו הלאה אך זה רק מתגבר
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד מרעשים לפני 8 שנים 11 חודשים #2

שלום לך,

דבר מרכזי שחשוב להבין, כדי לדעת כיצד להתמודד עם הפחד של בנך מרעשים, הוא מדוע מתעורר בו פחד זה.

אפשרות אחת היא שזו תגובה לרעש ששמע בעבר. כלומר שהוא נחשף בעבר לרעש שהיה מאד מבהיל עבורו, ומאז כל רעש קטן מעורר בו דריכות, ועוררות ופחד מחדש. כך לדוגמא ילדים רבים באזור הדרום, אשר חוו נפילות של קסאמים באזורם, נותרו רגישים לרעשים גם לאחר שהתקופות הסוערות חלפו. האם היה אירוע כזה שאתם יכולים להיזכר בו?

אפשרות שניה הינה שבאופן כללי הוא חושש יותר מדברים. כלומר חש פחות בטוח בעצמו ובמה שמתרחש סביבו, ולכן מגיב גם לרעשים שילדים אחרים כבר רגילים אלה, ברגישות גבוהה מאד. האם ישנם דברים נוספים שהוא חושש מהם, או שהפחד מרעש הוא הפחד המרכזי?

בשתי האפשרויות הראשונות, הכתובת לפנות אליה היא טיפול פסיכולוגי. הטיפול יסייע להבין יותר את הפחד המתעורר בו, ויסייע לכם ללמוד כיצד להרגיע אותו. נושא זה של הרגעה הוא חשוב מאד. זה יכול להתבטא במשפטים מרגיעים – לדוגמא משפטים שמצד אחד מבטאים את זה שאתם יודעים עד כמה הוא מפחד, אך מצד שני גם מוסיפים שזה רק טרקטור או זיקוק, ושהכל בסדר למרות שזה נשמע מפחיד. דרך נוספת להרגעה היא מגע – חיבוק או ליטוף. ככל שהוא יחווה דרככם הרגעה, כך הוא יוכל בהמשך גם להרגיע את עצמו.

אפשרות אחרת הינה שיש לו רגישות שמיעתית. כלומר, שכל רעש קטן נחווה בשל הרגישות כרעש בעוצמה גבוהה, ולכן נחווה כמפחיד מאד, ומוביל לבכי ולתגובות גופניות קשות. הכתובות לטיפול במקרה זה היא טיפול בוויסות חושי.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.081 seconds