שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: בן 3+ פתאום מאווווד מפחד מילדים חזקים יותר !

בן 3+ פתאום מאווווד מפחד מילדים חזקים יותר ! לפני 8 שנים 11 חודשים #1

שלום רב .... קרה לפני יומיים מצב מאוד מדאיג ואשמח אם תעזרי לי ..
בני ילד חברותי וחזק באישיות יחסית .... בדרך כלל הוא יכול להתמודד לבד במשחקים עם ילדים אחרים .... מכות וקטטות...מריבות על צעצועים וכו'.
לפני יומיים היינו בביקור אצל דודה שלו פתאום בני דודים שלו שהם בטותו גיל 3-4 התחילו לשחק משחק ספיידרמן ולהתנפל אחד על השני כאילו רבים אבל צוחקים .... לא מובן לי איך הסטואציה הנ"ל השפיעה על הילד שלי ולמה ?.
פתאום לא רצה להתקרב לשם פתאום הוא אומר שהוא מפחד מהם למרות שלפני היום הזה היה רב איתם במידת הצורך ולא הייתה לו בעיה כמו כל ילד שרב על האופניים שלו למשל..... פתאום אם רצו לשתף אותו במשחקים ה"אגריסיביים" האלה מתפרץ בבכי חזק ואם מישהו צעק באמצע משחק גם אותה תגובה ....נראה כאילו מרגיש שהם מאיימים עליו ורוצים להכות אותו .... אני מנסה להרגיע אותו ולהעצים ...אתה חזק יותר מהם ...זה בסך הכל משחק .... אתה יכול להשתתף איתם במשחק.... הם ילדים קטנים ולא מפחדים .....וכל מיני משפטים וזה ממש לא עוזר ....
העניין הזה נורא מדאיג אותי ופשוט לא יודעת מה לעשות .... עזרי לי בבקשה ממך .
יש להתחבר כדי להגיב.

בן 3+ פתאום מאווווד מפחד מילדים חזקים יותר ! לפני 8 שנים 11 חודשים #2

לציין שהוא נבהל בכל פעם שהם מתקרבים אליו ומתחילים לקפוץ ולשחק ואם אחד מהם ניסה לשחק איתו אפילו בלי לגעת בו ....הוא בוכה בטירוף ואומר שפלוני צעק עלי ... פלוני צעק ואמר לי לא אל תעשה ..... ולא סתם בוכה !!!.... אנא אמרי לי מה עובר על הילד שלי לנה הוא נבהל מכל דבר קטע המשחק הזה ואישיות הילדים האלה מפחידה אותו כלכלך ....מה עלי לעשות ואיך להתנהג כדי שילמד להגן על עצמו ולא לפחד ...פשוט להיות חזק יותר ....איך ....
יש להתחבר כדי להגיב.

בן 3+ פתאום מאווווד מפחד מילדים חזקים יותר ! לפני 8 שנים 11 חודשים #3

אנא עני לי .... הפחד שלו הולך וגדל התחיל להיבל אם דיברו איתו אותם ילדים בקול רם אם התקרבו אליו לקחת משחק ישר נותן להם בלי להתווכח כי הוא מפחד... לא רק ... עם כל אחד שרב או צועק בקרבתו אפילו אם זה היה ברמה מאוד נורמאלית הוא מתחיל בבכי היסטרי.... בבקשה תעני ..... גם אני שנה חב לתנועות בפנים קיטים...כמו עפעוף ומצמוץ בעיניים..... גירוד באף וכו' בהגזמה.
יש להתחבר כדי להגיב.

בן 3+ פתאום מאווווד מפחד מילדים חזקים יותר ! לפני 8 שנים 11 חודשים #4

שלום לך,

את מתארת שהפחד של בנך מבני הדודים שלו החל באותו משחק ספיידרמן שהם התנפלו בו אחד על השני. נראה שהיה שם משהו שמאד הבהיל אותו, וגרם לפחד להישאר גם בפעמים האחרות שהם התקרבו אליו.

ילדים בגיל זה לעיתים מתקשים להפריד בין דמיון לבין מציאות. כלומר, יתכן שלרגע המשחק נראה היה לו אמיתי ולכן הפחיד אותו מאד. יתכן גם שהוא הבין שזה משחק, אך האגרסיביות שהיתה הפחידה אותו, כלומר יתכן שהוא הרגיש מאויים מבני הדודים אפילו שהבין שזה משחק.

גם אנחנו, כמבוגרים, מתקשים לשים בצד דברים שהפחידו אותנו, או דברים שהפריעו לנו. לעיתים לוקח לנו זמן להתגבר על דברים. ויתכן שבנך זקוק לזמן הזה. כלומר, להבנה שהוא לא יכול להמשיך לשחק איתם "כאילו כלום לא קרה" ושהוא נשאר חושש.

אפשרות אחת הינה לקחת קצת "פסק זמן" מהמפגש עם בני הדודים. לא הרבה זמן, אפילו שבוע שבועיים, שבהם הוא קצת יתרחק מהחוויה הלא נעימה ואפילו יתגעגע לבני הדודים.

אפשרות נוספת וחשובה היא להמשיך ולתווך לו את מה שהוא מרגיש, כפי שבאמת עשית. לומר לו שאת מבינה שהוא מפחד, שאת יודעת שהמשחק איתם היה לו פעם לא נעים, ולומר שאת נשארת עכשיו להשגיח. כלומר, כדי לתת לו תחושת ביטחון, חשוב שאת או ההורים של בני הדודים, תהיו נוכחים בתקופה הקרובה בזמן שהם משחקים. כך, למרות שהוא לא בטוח בתקופה הזו שהוא יוכל להגן על עצמו מפניהם אם יצטרך, הוא ידע שיש מי ששומר עליו. זה יוכל לעזור לו לשחרר את המתח, ואולי אפילו ליהנות מהמשחק איתם.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: נרדין
Time to create page: 0.101 seconds