שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחד אצל ילד בן 4

פחד אצל ילד בן 4 לפני 8 שנים 10 חודשים #1

לפני חודשיים ילדתי ילדה שניה והבכור בן עוד מעט 4 מפחד כבר כמה חודשים מ"מפחידים" בחדר. במהלך ההריון הפתרון שלנו היה להשאר איתו בחדר ולחבק אותו עד שהיה נרדם. אבל אחרי הלידה המצב השתנה, וכיוון שבעלי עובד שבועיים ברציפות ואח"כ שבועיים ברציפות הוא בבית, אז במהלך השבועיים שאני לבד עם הילדים אני לא יכולה לעזוב את התינוקת הבוכה ולחבק אותו עד שיירדם. יש לך עצה עבורי?
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד אצל ילד בן 4 לפני 8 שנים 10 חודשים #2

אני רק אוסיף שניסיתי כמה שיטות: בהתחלה פניתי להגיון ולתחושת הבגרות והאחריות שלו (שיבין שעכשיו אני צריכה לטפל באחותו), אח"כ הרבצתי ל"מפחידים" בכל מיני מקומות בחדר , אבל הוא התעקש שהם עדיין שם, בסוף התייאשתי והנקתי את התינוקת בחדר בזמן שהוא מנסה להירדם, אבל זה יכול להמשך יותר משעה וזה קשה ומתסכל...
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד אצל ילד בן 4 לפני 8 שנים 9 חודשים #3

שלום לך,

עבר זמן מאז ששאלת את שאלתך, ובינתיים אולי זה כבר לא רלבנטי. ובכל זאת...

נראה שחשת שמה שנכון עבור בנך הוא שתהיי נוכחת בחדר. זו היתה הדרך שבה הוא חש רגוע, וקשה היה לו לקבל כל פתרון אחר. יתכן שבתקופה אחרת הוא היה יכול להיעזר גם בדרך אחרת, אך בתקופה זו בה גם קיימת התמודדות עם אחות חדשה, הנוכחות שלך אכן חשובה לו.

לכן אני רוצה לחזק ולומר שנראה שנכון שתהיי נוכחת בחדר, כדי להחזיר לו בדרך זו את תחושת הביטחון. עם זאת, אין ספק שזה מורכב כשאת צריכה לתמרן עם תינוקת קטנה. הייתי מציעה לכן לנסות להתאים בגמישות את שעת ההרדמה שלו לשעת הרגיעה / שינה של התינוקת במידת האפשר. כמו כן, נסי בהדרגה לצמצם את נוכחותך בחדר. כלומר, מהמצב הקיים היום בו את נוכחת בכל זמן ההירדמות, נסי בהדרגה לצמצם את הזמן הזה. לדוגמא לומר מדי כמה דקות שאת יוצאת לכמה דקות להרגיע את התינוקת, או לעשות משהו אחר, ואכן לחזור. או להיות איתה ממש מחוץ לחדרו וכד'. כך ההתאמנות וההתרגלות למצב בו הוא לבד, הם דרך נוכחות שלך עמו.

בנוסף, במידה ונראה כי הוא מחפש בתקופה זו את תשומת ליבך ונוכחותך, חשוב גם לאורך היום, במידת האפשר, לפנות זמן שהוא "אחד על אחד" איתו. גם אם זה זמן קצר, עדיין יש בכך חוויה משמעותית של להיות איתך (או עם אביו) כפי שהיה לפני שנולדה אחותו.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.117 seconds