שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחד להירטב אצל ילדה בת חמש

פחד להירטב אצל ילדה בת חמש לפני 8 שנים 9 חודשים #1

היי
הבת שלי כמעט בת חמש ולאחרונה לא יכולה להתמודד עם התחושה של מים נוגעים בה, יש לציין שהיא שמחה מאוד לעשות אמבטיה, אבל למשל תבקש לנגב ריר על הלחי באמצע הלילה או תבכה אם חיבקתי אותה עם ידיים מעט רטובות. אם הלכנו לים היא לא ממש יכנס אבל כן תהנה לשחק בחול ובמים, אבל ברגע שהתייבשה מבחינתה, פתאום תסרב לגעת שוב בחול או במים כך שאם גרגר או טיפת מים ייגעו בה היא תרוץ מיד למגבת ותשפשף אותה חזק מאוד.
אני בינתיים משתדלת להפגיש אותה עם סיטואציות שיש בהן מפגש עם מים כמו ים וברכה אבל זה דורש הרבה התמודדות מצידה. איך עליי להתייחס לזה? יש לי תחושה של חוסר שליטה, היא הופכת יותר ויותר אובססיבית בקשר לזה ואני לא יודעת איך לעזור לה.
אשמח לעזרתך,
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד להירטב אצל ילדה בת חמש לפני 8 שנים 8 חודשים #2

שלום לך,

חשוב בשלב הראשון להבין יותר את תחושת הקושי בהתמודדות עם מגע של מים בה (או חול בים). האם זה האם זה גועל? האם התחושה לא נעימה לה בגוף? האם היא חוששת מלהיות מלוכלכת? התשובה לשאלות אלה, תעזור להבין את המענה הדרוש.

אם לדוגמא חשוב לה להיות נקייה, כי "התלכלכות זה לא טוב", אז טוב יהיה להעביר לה מסרים אחרים, שזה בסדר להיות גם עם קצת לכלוך. לא חייבים להתנקות וכד'. וכך גם להקפיד במצבים שונים לאפשר את זה שהיא תישאר עם לכלוך מסוים. אפשר גם לשחק עם בובה (שניתן לרחוץ לאחר מכן) במשחק כזה שמלכלכים אותה מעט (מים, חול, אוכל), ואז אפשר לדבר במשחק על התחושות של הבובה (האם זה נעים לה? מפריע לה?) ולהעלות אפשרות שזה שזה גם כיף להתכלכך.

אם התחושה בגוף אינה נעימה לה, יתכן ומדובר בקושי מסוים בוויסות חושי. עם זאת, היא לא נמנעת ממגע עם מים או עם חול, כך שלא נראה שהמגע עצמו אינו נעים לה באופן כללי, אלא רק במצבים מסוימים.

כמו כן מתוך הדוגמאות שכתבת, נראה שכאשר הדברים הם בשליטה שלה ובבחירה שלה (מקלחת, משחק בחוף הים) אז המגע עם החומרים השונים אינו מפריע לה. אך כאשר הדברים אינם בשליטתה (מעט מים מהידיים הרטובות שלך, או מספר גרגרי חול מחוף הים).

יתכן גם והיא נעשית מודעת יותר לתחושות הגופניות שלה, ומגיבה עם יותר ערנות לכך, דבר שעשוי לחלוף.

לסיכום, נסו להעביר לה מסרים "משחררים" וכן המשך חשיפה, כפי שכתבת שהתחלת לעשות. זה חשוב מאד. עם זאת חשוב לעשות זאת במידה מתאימה, ולא במידה שמאתגרת אותה יתר על המידה ואז גורמת לה להימנעות.
במידה וההימנעות הולכת וגוברת או מתרחבת לתחומים נוספים, הייתי פונה להתייעצות עם פסיכולוג, כדי להבין האם הקושי הוא רגשי (כמו חרדה כלשהי הקשורה לניקיון) או חושי (קושי בוויסות חושי).

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.076 seconds