שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחדים אצל ילד בן שנתיים

פחדים אצל ילד בן שנתיים לפני 8 שנים 8 חודשים #1

שלום רב,
ילד בן שנתיים שסובל לאחרונה מפחדים וסיוטים בלילה. העניין מתבטא בקושי להיכנס למיטה, הוא פוחד ובוכה, מתכווץ ונרתע מכל חפץ שנמצא לידו. מתעורר באמצע הלילה בצרחות, רוצה להישאר בידיים ולא רוצה לחזור למיטה. לעתים 4-5 פעמיים במהלך הלילה. כתוצאה הוא קם עייף ומתקשה לתפקד במהלך היום. הפחדים קיימים גם בזמן ערות: פחד מבעלי חיים, פחד ממתקני שעשועים, חרדת זרים, קושי בפרידות וכו'.
אציין שהילד בגן מגיל חצי שנה, תמיד היה ילד רגיש, אבל לאחרונה כל הפחדים התגברו וזה פוגע בתפקוד. הוא אמור להתחיל גן חדש ב1.9 ואני חוששת שזה יחמיר את המצב עוד יותר. אשמח לעצות להתמודדות וטיפול במצב.

בברכה,
לנה
יש להתחבר כדי להגיב.

פחדים אצל ילד בן שנתיים לפני 8 שנים 8 חודשים #2

שלום לנה,

את מתארת חרדות ופחדים רבים שקיימים לאחרונה, הן סביב השינה והן בערות. נראה שסביב השינה קיים פחד עז מאד, שממש אינו מאפשר לו לישון. כמו כן נראה שלאורך היום החרדות פוגעות באפשרות שלו להשתלב בפעילויות שונות או להרגיש בהן נוח.

כדי לחשוב על מענה מתאים, חשוב להבין את הסיבה לחששות ולפחדים האלה. כלומר חשוב להבין מה מפריע לו ומוביל לחרדות הרבות שאת מתארת. מבלי לשמוע יותר לעומק קשה להעלות מרחוק את הסיבות לכך.

לכן חשוב שתפנו להתייעצות עם פסיכולוג ילדים, אשר ישמע יותר לעומק על ההתפתחות שלו עד כה, ועל התפקוד שלו במסגרות השונות (בית, גן, משפחה) וכן בהיבטים שונים (חברתיים, התפתחותיים). רק לאחר הבנת התמונה הרחבה יותר, ניתן יהיה לחשוב כיצד לסייע לו.

חשוב עם תחילת השנה שיהיה לך קשר רציף עם הגננת. תבקשי שתשתף אותך בקשיים השונים שעולים בגן, ושיחד תחשבו על האופן בו ניתן לסייע לו. במידה ועולים קשיים גם בגן החדש, כדאי שאיש המקצוע שתפנו אליו יהיה בקשר גם עם הגננת.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.106 seconds