שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: ילדה בת 10 שמפחדת להישאר לבד

ילדה בת 10 שמפחדת להישאר לבד לפני 8 שנים 8 חודשים #1

היי, בתי בת 10, עד לפני חודש הכל היה בסדר, מכיתה ג הילדה נכנסת לבד הביתה, מאוד אחראית , (אח בן 13), בחודש האחרון של החופש הגדול החלה לפתח פחד להישאר בבית לבד, אפילו עם אח שלה. נמצאת בחרדה עצומה, לא יכולה להסביר מה גרם לכך, משיחות איתה היא אומרת שהיא מפחדת שיקרה משהו.
לא היה לנו רקע של פריצות בבניין או משהו כזה.
מה כדאי לעשות?
האם לחכות עוד קצת אולי זה יעבור מעצמו?
כרגע זה די פוגע בתפקוד היום יומי בבית, כל ערב אנחנו עסוקים בלמצוא פתרון מה עושים מחר .
הילדה בעצמה בדרכ ילדה מלאת מרץ ושמחת חיים ובימים האחרונים היא פחות עצמה.
יש להתחבר כדי להגיב.

ילדה בת 10 שמפחדת להישאר לבד לפני 8 שנים 8 חודשים #2

שלום לך,

פחדים הרבה פעמים חולפים עם הזמן. עם זאת, חשוב מאד לנסות ולהבין את מקור הפחד, שכן נראה שהוא היה פתאומי, וכן פחד זה החל להתפתח לאחר שנים שבתכם נשארת לבד בבית.

אני מבינה שבתכם אינה יודעת להסביר מה גרם לכך. אולם, האם היא יודעת להסביר ממה היא חוששת? איזה דבר רע עשוי לקרות? משהו לא טוב שיקרה בתוך הבית? משהו רע שיכנס לבית? משהו שיקרה לאחד מכם? הבנה של הפחד שלה עשוי לעזור להבין את מה שמטריד אותה.

אני מבינה שגם ההימצאות של אחיה לא עוזרת לה להרגיש בטוחה. האם קרה משהו ביניהם? ריב או כל דבר אחר, אשר גורם לכך שהנוכחות שלו אינה מסייעת לה?

בשלב זה בו היא פוחדת להישאר לבד, נראה שחשוב לאפשר לה נוכחות של מישהו נוסף – מישהו מבוגר או אולי אפילו חברה. דרך נוכחות זו היא עשוי לאט לאט בהדרגה לשוב ולהרגיש בטוחה מחדש בהימצאות בבית, כאשר אתם לא נמצאים.

האם פרט לכך ישנם פחדים נוספים שלה? נסיגות נוספות בתחושת הביטחון שלה? במידה וישנם שינויים נוספים, או במידה ופחד זה אינו חולף בתקופה הקרובה, הייתי מציעה לפנות לפסיכולוגית ילדים, בכדי להבין יותר לעומק את הפחד ואת מה שהוא מבטא.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.

ילדה בת 10 שמפחדת להישאר לבד לפני 8 שנים 8 חודשים #3

תודה על תגובתך הראשונית והמהירה.

בהתייחס לנושאים שהעלית וייתכן שלא הייתי מפורטת מספיק אוסיף כי היא לא מרגישה בטוחה בנוכחות מבוגר נוסף (סבא/סבתא) ו/או חברה מבית ספר אצלנו בבית. לפיכך אנחנו לא חושבים בשלב זה שזה קשור לאחיה בצורה כזו או אחרת.

בנוסף, לא הצלחנו ביחד איתה להסביר מהו אותו דבר רע שעלול לקרות ואפילו ניסינו לפרוט לנושאים ספציפיים ללא הצלחה (אש, מישהו שיכנס לבית, נפילה, הפסקות חשמל וכדומה...).

במהלך הערב בנסיונות למצוא פתרונות ליום הבא היא בעיקר מאשרת פתרונות הכוללות נוכחות של אחד מאיתנו ההורים או ללכת לחברה אחת ספציפית (דבר שלא ניתן ליישם לאורך זמן).

פרט נוסף שביקשת, לא ניכרים סימני חרדה/פחד חדשים בתחומים אחרים.

תודה מראש
יש להתחבר כדי להגיב.

ילדה בת 10 שמפחדת להישאר לבד לפני 8 שנים 8 חודשים #4

נראה שצריך להכיר יותר את בתך, כדי להתחיל ולשער מה עשוי היה להוביל לפחד הפתאומי. לכן אני מציעה לכם לפנות לפנות לפסיכולוג ילדים להתייעצות מעמיקה יותר, בה אפשר להתעמק יותר ברקע ובהתפתחות שלה, ולהתייחס לתחומים שונים בחייה כיום. כמובן שגם הפגישות איתה חשובות בתהליך הראשוני של ההערכה.

הדרך להתמודד עם פחדים שונים היא הרבה פעמים על ידי חשיפה הדרגתית אליהם. כלומר, החשפות במידה קטנה והדרגתית בכל פעם לגורם הפחד. במקרה הזה, אפשר היה, בהסכמתה, לתרגל בשעות אחר הצהריים הישארות שלה לפרקי זמן קצרים לבד. למשל 10 דקות שבהם אתם הולכים למכולת וחוזרים, או משהו דומה, אשר מאפשר לה להיחשף לגורם הפחד במידה הדרגתית.

עם זאת, לעיתים פחדים והימנעויות עשויים להיות ביטוי למשהו אחר שמטריד אותנו, שלאו דווקא קשור באופן ישיר. במקרה זה יתכן והחשיפה ההדרגתית לא תעזור.

לכן, כפי שכתבתי בפתיחה, אני מציעה לפנות להתייעצות שתסייע להבין יותר לעומק את מקור הפחד ואת אופן ההתמודדות המתאים.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.088 seconds