שלום דניאל,
תקופות כאלה
של פחד לישון לבד, קורות הרבה פעמים אצל ילדים. עם זאת נראה שישנה שאלה שאת מרגישה שהיא לא מובנת, והיא - מדוע היא פוחדת לישון לבד. לפעמים מקור הפחד ברור (סרט מפחיד, ידיעה כלשהי בחדשות) ולפעמים לא.
מעניין להבין איתה ממה היא חוששת? מכך שיקרה לה משהו בלילה? מכך שמישהו ייכנס לבית? מכך שיקרה לכם משהו? בהתאם לתשובה שלה, ניתן לחשוב גם על האופן בו ניתן להרגיע אותה.
בכל מקרה, בתקופה זו היא צריכה את העזרה שלכם כדי לשוב ולהרגיש בטוחה בחדר שלה ובמיטה שלה. לכן ההימצאות שלכם היא חשובה, למרות שאין לי ספק שזה לא פשוט לשוב ולקום בלילה יחד איתה...
אני רוצה להציע שאת תבואי אליה לחדר כאשר היא מתעוררת, ולא שהיא תבוא אליכם. שכן כאשר היא נרדמת אצלכם, המסר הוא שהיא בטוחה רק כשהיא קרובה לאבא ואמא. ולכן כאשר היא חרדה מה שיסייע לה להירגע זה לבוא אליכם. לעומת זאת המסר שהיינו רוצים לעזור לה להפנים הוא שהבית הוא מקום בטוח, ושהחדר שלה הוא מקום בטוח, והיא מוגנת בו גם כאשר היא לבד בחדר ולא ישנה צמוד אליכם.
במידה ולאחר תקופה מסוימת שתסייעו לה לישון בחדרה (כאמור בתחילה כאשר אתם נוכחים שם), הפחדים עדיין יישארו עוצמתיים, אני מציעה שתפנו לפסיכולוגית ילדים, כדי להבין בשיחות מעמיקות יותר את מקור הפחד ואת הדרכים בהן ניתן לסייע לה.
עינת